Anasayfa Haber iPhone 13, WiFi 6E Desteğiyle Gelebilir

iPhone 13, WiFi 6E Desteğiyle Gelebilir

iPhone 13 WiFi 6E

iPhone 13 serisinin WiFi 6E sayesinde daha yüksek hızlar ve gelişmiş menzil sunacağı söyleniyor.

iPhone 13 serisinin, WiFi 6 protokolünün geliştirilmiş bir sürümü olan WiFi 6E ile geleceği ileri sürüldü. Bu da yeni modellerin daha hızlı kablosuz indirme hızlarını ve artırılmış menzili desteklemesini sağlayacak bir geliştirme olacak.

Geçtiğimiz yılki iPhone 12 serisinde WiFi 6 mevcut değildi. Bundan dolayı DigiTimes’a göre bu yıl içinde gelecek dört modelden herhangi birini almak isteyenler için büyük bir yükseltme olmasa da WiFi 6E önemli avantajlar sunacak. WiFi 6E ile WiFi 6 protokolü arasındaki en önemli fark, yeni standardın 6GHz bandını desteklemesi.

6GHz bandı daha yüksek hızlara, diğer cihazlardan daha az parazit nedeniyle artan güvenilirliğe ve gelişmiş menzile yardımcı oluyor. Ancak WiFi 6E’nin tüm özelliklerinden yararlanmak için iPhone 13’ünüzün bir WiFi 6E erişim noktasına bağlı olması gerekiyor. Birçok kullanıcının farkı göremeyeceğini ve bu nedenle önümüzdeki aylarda yönlendiricilerini yükseltmek zorunda kalmayacağını da söylemek gerek.

Yeni standarda ek olarak, Qualcomm’un Snapdragon X60 5G modeminin de gelecek telefonlarda olması bekleniyor. Yeni temel bant çipinin, iPhone 12 serisinde çalışan Snapdragon X55 modemden daha verimli ve daha hızlı olduğu söyleniyor. Bu da daha iyi pil ömrüne katkıda bulunacak.

Diğer taraftan Apple, iPhone 13 üretiminde yüzde 20’ye varan artış hedefliyor.