Anasayfa Haber WhatsApp Çoklu Cihaz Desteği Beta Kullanıcılarına Sunuldu

WhatsApp Çoklu Cihaz Desteği Beta Kullanıcılarına Sunuldu

WhatsApp uygulama işlevleri

WhatsApp çoklu cihaz desteği, belirli beta kullanıcıları için aktif hale geldi.

WhatsApp kullanıcılarının en çok talep ettiği özelliklerden biri olan çoklu cihaz desteği nihayet gerçek oluyor. Uygulama, geçtiğimiz yıldan itibaren çoklu cihaz desteği hakkında ipuçları bırakıyordu. Bu doğrultuda geçtiğimiz ay, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, çoklu cihaz desteğinin önümüzdeki aylarda herkes için kullanıma sunulacağını belirtmişti. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bilgiler ise çoklu cihaz desteğinin beta kullanıcılara sunulması için çalışmaların yürütüldüğü yönündeydi. Şirket şimdi, söz verildiği üzere bazı WhatsApp beta kullanıcıları için cihazlar arası deneyimi kullanıma sunuyor.

Facebook, geçtiğimiz gün WhatsApp beta kullanıcıları için sınırlı çoklu cihaz desteğini duyurdu. Çoklu cihaz desteği ile, WhatsApp’ı aynı anda birden fazla cihazda çalıştırmak artık mümkün olacak. Aynı WhatsApp hesabı dört adede kadar telefon harici cihazda çalıştırılabilecek. Daha açık olmak gerekirse, aynı WhatsApp hesabını birden fazla telefonda kullanamıyorsunuz. Ancak aynı hesabı Web ve Masaüstü’nde aynı anda kullanabileceksiniz.

WhatsApp Çoklu Cihaz

WhatsApp kullanıcıları, şu anda bir PC tarayıcısından ve telefondan mesajlaşmaya aynı anda erişebilmekte. Ancak, WhatsApp Web’in kullanılması için telefonun her zaman internete bağlı olması gerekiyor. Bu da internet bağlantısının olmadığı bir yerde ve telefonun şarjı bittiğinde WhatsApp Web’in kullanılamayacağı anlamına geliyor. Yeni çoklu cihaz özelliği ile her bir yardımcı cihaz, bağımsız olarak WhatsApp hesabına bağlanabilecek. Şirket, sohbetleri, kişi adlarını, sohbet arşivlerini, yıldızlı mesajları vb. cihazlar arasında senkronize ederken, uçtan uca şifrelemenin tehlikeye girmesine engel olmak için yeni bir mimari geliştirdiklerini de belirtmekte.

WhatsApp’ı birden çok cihazda kullanabilmek için, telefon harici cihazların bir QR kodu taranarak bağlanması gerekecek. WhatsApp ayrıca, uyumlu cihazlarda ekstra bir güvenli katmanı olarak biyometrik kimlik doğrulamayı da gerekli kılacak. Kullanıcılar, uygulama içinde WhatsApp hesaplarına bağlı tüm cihazları görebilecekler. Aynı zamanda, bu cihazların en son ne zaman kullanıldıklarını da görebilecek ve uzaktan oturumu kapatabilecekler.

Son olarak çoklu cihaz desteğinin en son WhatsApp Beta güncellemesiyle kullanıma sunulduğunu belirtelim. Kararlı sürümün ne zaman sunulacağı ile ilgili ise henüz bir bilgi bulunmuyor.