Anasayfa Haber AMD FidelityFX Super Resolution Teknolojisi Yeni Oyunlara Geliyor

AMD FidelityFX Super Resolution Teknolojisi Yeni Oyunlara Geliyor

AMD FidelityFX Super Resolution

Özellikle oyuncular için büyük önem taşıyan Super Resolution teknolojisiyle ilgili birçok yeni detay paylaşıldı.

AMD yeni yayınladığı bir blog yazısıyla FidelityFX Super Resolution (FSR) teknolojisiyle ilgili bazı yeniliklerden bahsetti. Bildiğiniz üzere bu teknoloji, görüntü kalitesinde minimum kayıplarla birlikte yüksek performans sağlıyor. Ayrıca NVIDIA’nın DLSS teknolojisinin doğrudan rakibi diyebiliriz.

Kırmızı takım, teknolojinin kaynak kodlarının MIT lisansı altında GPUOpen aracılığıyla herkese açık olarak sunulmaya başlandığını duyurdu. Böylece oyun geliştiricileri teknolojiyi çok daha kolay kullanabilecek ve kodları kolayca entegre edebilecek. Bunun yanında DirectX 11, DirectX 12 ve Vulkan gibi grafik API’leri için destek sağlanacak.

AMD, görünüşe bakılırsa FSR teknolojisinde büyük ölçüde çok geçişli Lanczos algoritmasına güveniyor. Bununla birlikte FSR’nin yakın gelecekte dört oyuna geleceği de açıklandı. Bunlar Arcadegeddon, Necromunda: Hired Gun, Resident Evil Village ve Edge of Eternity.

Ek olarak, Unity ve Unreal Engine gibi önemli oyun motorlarının FSR’yi destekleyeceğini belirtelim. Uzun lafın kısası, yakında çok daha fazla oyunda FSR teknolojisini görebileceğiz.

GPUOpen’da şu an yeni teknolojiye ait tüm belgeler ve örnekler mevcut. Kırmızı ekibin sağladığı kaynak kodlarına daha yakından bakıldığında ise harici bağımlılıklar ve DLL’lerin olmadığı görülüyor. Yani tüm geliştiriciler uygun gördüğü gibi değişiklik ve uyarlama yapmakta özgür. NVIDIA’nın DLSS teknolojisini kullanmak ise çok daha zor ve kısıtlı.

Bitirmeden önce, AMD FidelityFX Super Resolution teknolojisinin AMD, NVIDIA ve hatta HD Grarikleri de dahil olmak üzere Intel markalı ekran kartlarında kullanılabileceğini hatırlatalım.