Anasayfa Haber Chrome Kullanıcıları Yakında HTTPS Öncelikli Modu Aktif Edebilecek

Chrome Kullanıcıları Yakında HTTPS Öncelikli Modu Aktif Edebilecek

Chrome HTTPS

Google Chrome, HTTPS öncelikli mod ile kullanıcıların güvenliğini artırmayı hedefliyor.

HTTPS teknolojisi, belirli bir web sitesine olan bağlantınızı şifreler ve bu bağlantı aracılığıyla paylaşılan verilerin üçüncü taraflarca ele geçirilmemesini veya değiştirilmemesini sağlar. Google, zaten geniş çapta desteklenen bir protokolün Chrome için yakında çıkaracağı HTTPS öncelikli mod özelliği sayesinde daha da benimsenmesini umuyor.

Bu güvenlik aracı, Eylül ayında Chrome’un yaklaşan M94 güncellemesiyle birlikte gelecek. Yayınlandığında, tarayıcının ayarlar menüsünde HTTPS öncelikli modunu açan kullanıcılar, gelecekteki tüm sayfa yüklemelerinin mümkün olduğunda otomatik olarak HTTP’den HTTPS’ye çevrildiğini görecekler.

Chrome herhangi bir nedenle bu görevi gerçekleştiremezse ve son kullanıcı bir siteye güvenli olmayan bir bağlantı üzerinden bağlanma riskiyle karşı karşıyaysa, tarayıcı adresi yüklemeden önce bir uyarı görüntüleyecek. Bu da riske değmediğini düşündüğünüzde size siteyi ziyaret etmekten vazgeçme şansı verecek.

Google, Chrome 94’teki ilk sürümüyle modu varsayılan yapmayı planlıyor gibi görünmese de bunu ileride yapabilir. Şirket bir blog gönderisinde, ekosistem geri bildirimlerine dayanarak modu gelecekte tüm kullanıcılar için varsayılan hale getirmeyi keşfedeceğiz demişti.

HTTPS öncelikli mod, Google’ın HTTPS kullanıcı deneyimini geliştirmek için yaptığı tek çalışma değil. İleriye dönük olarak şirket, tarayıcınızın adres çubuğunun sol tarafında gördüğünüz standart HTTPS kilit simgesine yeni bir alternatif de deneyecek.