Anasayfa Haber Google, Chrome’a Ekran Görüntüsü Aracı Ekliyor

Google, Chrome’a Ekran Görüntüsü Aracı Ekliyor

Google Chrome, Bazı Eski İşlemcilerde Çalışmayacak

Google, Chrome tarayıcısının masaüstü versiyonuna yerleşik bir ekran görüntüsü aracı ekledi.

Google, halihazırda Chrome tarayıcısının masaüstü versiyonu için birleştirilmiş bir paylaşım menüsü üzerinde çalışıyor. Bu paylaşım menüsünün içinde bağlantıyı kopyala, QR kodu, sayfayı farklı kaydet ve yayınla seçenekleri bulunuyor. Paylaşım menüsü, Chrome’un çok amaçlı adres çubuğunda yer alacak. Bununla birlikte Chromium Gerrit’teki yeni bilgiler, bir ekran görüntüsü aracının da menüde bulunabileceğini öne sürüyor.

Reddit kullanıcısı Leopeva64-2’nin sızdırdığı bilgilere göre, şu anda tarayıcının geliştirici araçları içinde gizli bir yerli ekran görüntüsü aracı da bulunmakta. Chrome, bu yeni işlemi de paylaşım menüsüne ekleyecek.

Google Chrome Ekran Görüntüsü

Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görülebileceği üzere, Google Chrome’daki güncellenmiş paylaşım menüsü, bu yılın başlarında ortaya çıkan ilk tasarımına göre daha fazla paylaşım seçeneği içeriyor. Menü ilk ortaya çıktığında, yalnızca ilk paragrafta bahsettiğimiz özellikler yer almaktaydı. Ancak yapılan değişiklikler ile menüye “Ekran görüntüsü”, “Cihazlarınıza gönderin” ve “Bağlantıyı paylaş” seçenekleri de eklenmiş. Yapılan değişiklik aynı zamanda, paylaşım menüsünün artı şeklinde olan simgesini de değiştiriyor. Böylelikle yeni simge artık kağıt bir uçak şeklinde tasarlanmış.

Google Chrome’a eklenecek olan ekran görüntüsü aracı, kullanıcılara ekranın yalnızca belirli bir bölümünü yakalama seçeneği de sunabilecek. Aynı zamanda, ekran görüntüsünü düzenlemek için de araçlar bulunabilir. Halihazırda, yeni ekran görüntüsü aracının kararlı sürümdeki kullanıcılara ne zaman sunulacağı ile ilgili bir bilginin olmadığını da belirtelim.