Anasayfa Haber Sanal Türk Yıldızları Ekibi Air Tattoo Etkinliğine Katılacak

Sanal Türk Yıldızları Ekibi Air Tattoo Etkinliğine Katılacak

Sanal Türk Yıldızları

Sanal Türk Yıldızları ekibi, her sene düzenlenen İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri Air Tattoo etkinliğine katılıyor.

İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin her sene düzenlediği Air Tattoo askeri airshow etkinliği günümüz pandemi koşulları nedeniyle sanal olarak düzenlenecek. Etkinliğe, Türk Yıldızları’nı temsilen Sanal Türk Yıldızları da davet edildi.

Türk Yıldızları’nı temsil edecekler

Sanal Türk Yıldızları, Birleşik Krallık’ta gerçekleştirilen Kraliyet Hava Kuvvetleri Air Tattoo organizasyonuna katılıyor. Organizasyon geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de dijital olarak gerçekleştirilecek.

Sanal Türk Yıldızları

Etkinlik 17 Temmuz 2021 Cumartesi günü Türkiye saati ile 12:00’de başlayacak ve 18:00’a kadar sürecek. DCS World üzerinden de diğer takımlarla birlikte Sanal Türk Yıldızları da gösteri uçuşu yapacak. Gösteriler canlı yayınla Virtual Air Tattoo web sitesi ve YouTube kanalında yayınlanacak.

Sanal Türk Yıldızları’nı tanıyın

Düzenlenecek etkinlikte temsilcimiz olan ekip, kendini şu şekilde tanımlıyor;

“Sanal Türk yıldızları ekibi 2010 yılında başlıca Hollandalı olmak üzere bir grup sanal havacılık severleri tarafından kurulmuştur. 2010-2014 yılları arasında çeşitli uluslararası sanal havacılık gösterilerine katılmış ve 2014 yılında faaliyetlerine son vermişlerdir. 2019 yılına kadar ekipte hiçbir Türk pilot bulunmamıştır. 2019 yılında tekrar faaliyetlerine başlayan ekibimiz günümüzde tamamen Türk üyelerden oluşmaktadır.”

Ekibin son dönemlerdeki gerçekleştirilen gösterisini hemen aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz;

Air Tattoo nedir?

Air Tattoo, Temmuz ayının üçüncü hafta sonu yılda bir kez olmak üzere, İngiltere’nin Gloucestershire kentindeki RAF Fairford’da, Kraliyet Hava Kuvvetleri Yardım Vakfı’na destek amacıyla düzenlenen dünyanın en büyük askeri hava gösterisidir.

Air Tattoo etkinliği nereden izlenecek?

Air Tattoo etkinliği, organizasyonun web sitesi ve YouTube kanalında yayınlanacak.

Etkinlik fragmanı;