Anasayfa Haber Epic Games CEO’su Tim Sweeney, Steam Deck’ten Övgüyle Söz etti

Epic Games CEO’su Tim Sweeney, Steam Deck’ten Övgüyle Söz etti

Valve Steam Deck Oyun Konsolu2

Yeni piyasaya sürülen Steam Deck taşınabilir oyun konsolu, oyun dünyası tarafından takdir topluyor.

Valve, genüz birkaç gün öncesinde yeni taşınabilir oyun konsolu Steam Deck‘i resmen tanıtmıştı. Nintendo Switch tarzında özel bir konsol görünümüne sahip olan Deck, tüm avantajlarıyla birlikte tam gelişmiş bir PC diyebiliriz. Üstelik bu konsol Steam’in rakibi Epic Games’in CEO’su Tim Sweeney tarafından bile övgü almayı başardı.

Bildiğiniz gibi Steam ve Epic Games ayrı platformlar ve doğrudan birbirlerine rakipler. Sweeney’in rakibine övgüler yağdırması ise oldukça garip görünebilir. Zira bu konuda sessiz kalabilir veya konsolun bazı eksikliklerinden bahsedebilirdi. Ancak Epic CEO’su PC oyunlarına önem veriyor ve yenilikleri destekliyor. Elbette kullanıcıların istedikleri işletim sistemini ve yazılımları yüklemekte özgür olmaları da önemli.

Bunun yanında Steam Deck, varsayılan olarak Steam oyunlarını mümkün olduğunca sorunsuz şekilde oynatabilen Arch Linux’un SteamOS işletim sistemini çalıştırıyor. En önemlisi ise cihazı Windows’tan veya tercih ettiğiniz başka bir işletim sisteminden kolayca önyükleme yapabiliyorsunuz. Tim Sweeney hatta Epic Games Store gibi diğer oyun platformlarını cihaza kurabileceğimizi belirtiyor.

Valve CEO’su Gabe Newell ise Steam Deck’in fiyat/performans dengesi sayesinde milyonlarca satacağından oldukça emin. Şirketin yeni cihazı herkeste merak uyandırmayı başardı ve ilk parti sevkiyatların Aralık ayında yapılacağı söyleniyor.