Anasayfa Haber RTX 30 ve RX 6000 Ekran Kartlarının Üretimi Artmaya Devam Ediyor

RTX 30 ve RX 6000 Ekran Kartlarının Üretimi Artmaya Devam Ediyor

Ampere ve RDNA 2 mimarili yeni nesil GPU’ların fiyatlarındaki düşüş bu ay bir miktar yavaşladı. Üretim ise günden güne iyileşiyor.

NVIDIA GeForce RTX 30 ve AMD Radeon RX 6000 serisi ekran kartları şu an herkesin ilgi odağında. Ancak kimileri için fiyatlar kimileri için ise stok sorunları nedeniyle bu GPU’lara ulaşmak son dönemde biraz zor.

Eski nesilden yeni nesil modellere kadar ekran kartı fiyatları son aylarda birkaç kat artmıştı. Bununla birlikte ülkemizde bu düşüşler daha hafif yaşansa da dünya genelinde fiyatlarda düşüş devam ediyor.

Özellikle RTX 30 serisi ve RX 6000 serisiyle ilgili olarak, 3DCenter güncel bir istatistik raporu yayınladı. Verilere bakarsak bu ay fiyatlardaki düşüş duraksamış halde. Bununla birlikte fiyatların halen liste fiyatlarına kıyasla %50 daha yüksek olduğu görülüyor. Kaynak tarafından dikkat çekilen bir diğer nokta ise bulunabilirlik oranının daha iyiye gidiyor olması.

Kripto para birimlerinin çöküşü ve artan GPU üretimi, ekran kartı fiyatlarının düşmesine neden olmuştu ve işlerin yavaş yavaş normale dönmeye başladığını söyleyebiliriz. Ancak bu ay düşüş sürecinde biraz duraksama olduğunu belirtelim.

Önümüzdeki aylarda neler olacağını kesin olarak bilemeyiz lakin düşüşün devam etmesi muhtemel görünüyor. Zira 2021’in ilk çeyreğinden beri Ampere tabanlı RTX 30 serisi GPU’ların üretimi artıyor. Öte taraftan AMD de üretimi artırmaya devam ediyor. Bu nedenle fiyatların tekrar artışa geçme ihtimali bir hayli düşük.