Anasayfa Haber Siber Suçluların Kırk Yaş Üstü Kişileri Hedef Aldığı Saptandı

Siber Suçluların Kırk Yaş Üstü Kişileri Hedef Aldığı Saptandı

Siber Suçluların Kırk Yaş Üstü Kişileri Hedef Aldığı Saptandı

Günümüzde etkisini yoğun bir şekilde artıran siber suçluların kırk yaş üstündeki kullanıcılara yöneldiği ortaya çıktı.

Teknolojideki hızlı ilerleyiş, dünyaya pek çok açıdan yardımcı olmasına rağmen bazı noktalarda dezavantajı beraberinde getiriyor. Özellikle internet kullanım alanının genişlemesiyle suç seviyesinin git gide yükselmesi bu dezavantajlardan sadece biri. FBI’a bağlı İnternet Suçları Şikayet Merkezinin (IC3) yayımladığı siber suç raporuna göre, 2020’nin diğer yıllara kıyasla sanal suç bakımından olağanüstü bir yükselişe sahne olduğu belirtildi. Ayrıca siber suçluların gerçekleştirdiği bu tip olaylardaki kurbanların kırk yaş üstünde olması da dikkat çekiyor.

Siber suç nedenleri arasında COVID-19 pandemisini de sayabiliriz ama genel olarak 2016’dan bu yana her sene bahsettiğimiz oranın arttığını görüyoruz. Ancak 2020’yi özel kılan asıl neden ise 4.2 milyar doların sadece internet suçlarıyla kaybedilmesi. IC3 tarafından paylaşılan rapor, çevrimiçi dolandırıcılığın önemli bir parçası olan kimlik hırsızlığı üzerinde duruyor. Zira kimlik hırsızlığı, suçlular için kolay para kazanmanın önemli bir yolu sayılmakta. Bu tip kimlik çalıntı olaylarında kazanabilecek en fazla paranın 225 dolar olabileceği tahmin ediliyor.

Siber Suçluların Kırk Yaş Üstü Kişileri Hedef Aldığı Saptandı-1
Kaynak: security.org

SecurityORG sitesinin IC3 ile aynı doğrultuda yayınladığı raporda ise, 40 yaşın üzerinde bir kişinin siber saldırıya uğrama veya suçlulara hedef olma olasılığının daha yüksek olduğu açıklandı. Bunun nedeni genç yaştaki kullanıcıların internet ortamının işleyişi hakkında fazla tecrübeye sahip olmalarından kaynaklanıyor. Haliyle teknolojiyle alakalı bilgisi olmayan ileri yaşlardaki insanların tuzağa çekilmesi kaçınılmaz bir durum. Konuyla alakalı düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.