Anasayfa Haber Windows 11 Çıkış Tarihi Netlik Kazanıyor

Windows 11 Çıkış Tarihi Netlik Kazanıyor

Son kullanıcılara sunulacak olan Windows 11 sürümü, Ekim ayının ikinci veya üçüncü haftasında bekleniyor.

Microsoft, Windows 11 işletim sistemini 24 Haziran’da resmi olarak duyursa da nihai sürüm henüz çıkmadı. Şu an Windows Insider programına dahil olan kullanıcılar tarafından bazı testler yapılıyor. Tam sürümün ne zaman çıkacağı resmi olarak açıklanmasa da, Intel tarafından yayınlanan sürücü notlarına bakarak oldukça yakın bir tarih verebiliyoruz.

Intel’in 30.0.100.9684 sürümlü DCH GPU sürücüsünün notlarında, Windows 11’den “Ekim 2021 Güncellemesi (21H2) olarak bahsedildi. Örneğin Windows 10 Mayıs 2021 Güncelleştirmesi, 21H1 sürümü olarak biliniyordu. Windows 11’in isimlendirmesi de Windows 10’daki büyük güncellemelerle aynı yolu izleyecek gibi görünüyor.

Microsoft’un Windows 11’i Ekim ayında piyasaya sürmeyi planladığına dair başka işaretler de var. Şirketin tanıtım materyallerindeki çeşitli widget’lar, mesajlar ve kullanıcı arayüzü öğeleri Ekim ayı için sinyaller veriyor.

Öte taraftan şu an için Windows 11 sistem gereksinimlerinin oldukça katı olduğunu söylemek mümkün. Bu nedenle Windows 11’in yayılması hızlı bir şekilde gerçekleşmeyebilir.