Anasayfa Haber Chrome 92 iOS Sürümü, Gizli Sekmeler İçin Face ID ve Touch ID...

Chrome 92 iOS Sürümü, Gizli Sekmeler İçin Face ID ve Touch ID Desteği Aldı

Chrome 90

Google, Chrome 92 iOS sürümünü kullanıma sunuyor.

Google, Android ve masaüstü için Chrome 92’nin yanı sıra iOS için Chrome’un en son sürümünü kullanıma sunuyor. Daha önceki sürümlerde olduğu gibi, yeni sürüm de sistem düzeyinde tam sayfa ekran görüntüleri desteği, gizli sekmeler için ek güvenlik ve çok daha fazlasını getiriyor.

Chrome 92 iOS sürümünün getirdiği en büyük değişikliklerden biri, artık Safari tarayıcısında olduğu gibi bir web sayfasının tam sayfa ekran görüntüleri alınabilmesi. Kullanıcılar, Chrome’da ekran görüntüsü aldıktan ve önizlemeye dokunduktan sonra artık sayfanın daha fazla bölümünü yakalamak için yeni bir “Tam Sayfa” sekmesinin yanı sıra, ekran görüntüsünü daha da özelleştirmek, kaydetmek ve paylaşmak için araçlar görebilecekler.

Yeni sürümle getirilen bir başka değişiklik ise gizli sekmeleri Touch ID, Face ID veya bir parola ile kilitleyebilme desteği. Bu yenilik, gizli sekmeleri Chrome’da açık bıraktıktan sonra varsayılan güvenlik yöntemleri kullanılarak kimlik doğrulaması yapılana kadar bu sekmelere erişilemeyeceği veya görüntülenemeyeceği anlamına geliyor. Yeni özelliği etkinleştirmek için Gizlilik Ayarları > Gizli Sekmeleri Kilitle yolunu izlemek yeterli oluyor.

Yeni sürümde tüm bunların yanı sıra Ayarlar, Geçmiş ve Yer İmleri sayfalarında da küçük değişiklikler yapılmış. Bahsi geçen sayfalardaki girişler artık yuvarlatılmış kartlarda görünüyor ancak artık kenardan kenara uzatılamıyor. Bununla birlikte Chrome, artık herhangi bir şeyi yanlışlıkla kapatmamak için Sekme Değiştirici’deki tüm sekmeleri kapatmadan önce onay isteyecek. Son olarak Chrome 92’nin iOS sürümü, artık Sekme Değiştirici’den bir sekmeyi basılı tutarak sekmeleri okuma listesine paylaşmaya ve yer imlerine işaret koymaya olanak tanıyor.