Anasayfa Haber DuckDuckGo, E-posta Koruma Hizmetini Duyurdu

DuckDuckGo, E-posta Koruma Hizmetini Duyurdu

DuckDuckGo, E-posta Koruma Hizmetini Duyurdu

Kişisel verilerin gizliliği konusundaki hassasiyetiyle bilinen arama motoru şirketi DuckDuckGo, e-posta koruma hizmetini yakında başlatacağını açıkladı. Bu yenilikle birlikte asıl e-posta hesabınız çeşitli izleme yöntemlerinden ve gereksiz iletilerden uzak kalacak.

ABD merkezli gizlilik odaklı arama motoru DuckDuckGo, e-posta koruma hizmetini kullanıcılara ücretsiz bir şekilde sunmaya hazırlanıyor. DuckDuckGo’nun sağladığı bu servis, ana e-posta adresinize gelecek iletileri filtreleyerek gizliliği üst seviyeye çıkaracak. Sistemin çalışma mantığı ise oldukça basit: ö[email protected] şeklinde aldığınız geçici adres ana hesabınıza bağlanıyor. Bundan sonraki adımda “duck.com” uzantılı e-posta adresini kullanmaya başlıyorsunuz ve bu adrese gelen mesajlar tarandıktan sonra ana e-posta adresinize otomatik olarak gönderiliyor.

Birkaç hafta önce hedefli reklamcılığa karşı çıkan bildiriye imza atan DuckDuckGo’nun e-posta kullanımında da gizliliği önemsediğini biliyoruz. Şirketin beta aşamasında başlatacağı koruma hizmeti bunun en önemli göstergesi sayılabilir. Bir nevi yönlendirme işlevi gören servisin temel amacı; yeni gelen e-postalarda kullanıcıyı izleme bileşenleri varsa bunları temizleyip ana adrese göndermek. Bilindiği üzere e-postalara izleme materyelleri eklenerek alıcının bahsedilen iletiyi ne zaman açtığı ve konum bilgisi öğrenilebiliyor. DuckDuckGo yönetimi de bu durumu gizliliğe ihlal şeklinde nitelendirdiği için çözüm yoluna gitmek istemiş.

DuckDuckGo, E-posta Koruma Hizmetini Duyurdu-2

DuckDuckGo’nun konuyla alakalı yayımladığı gönderide, kullanıcılara gelen e-postaların asla şirkete ait sunucularda depolanmadığı da belirtildi. Tarama ve ana e-posta adresine yönlendirme işlemleri RAM bellekler üzerinde gerçekleştiği için veriler herhangi bir alana kaydedilmiyor. Genel olarak bu tip geçici adreslerle asıl e-posta hesaplarının korunmasını teknoloji devi Apple da IOS 14’le kullanıcılara sunmuştu. Ancak DuckDuckGo CEO’su Gabriel Weinberg, Apple’ın bu özelliğiyle şirketin sunduğu hizmet arasında platform farkı olduğunu söylüyor. Zira IOS’daki koruma sadece iPhone cihazlara özgüyken; DuckDuckGo’nun koruma servisi her mobil cihazda ve her bilgisayarda kullanılabilecek. Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.