Anasayfa Haber Resident Evil Village İçin AMD FSR Güncellemesi Yayınlandı

Resident Evil Village İçin AMD FSR Güncellemesi Yayınlandı

Kısa bir süre önce yayınlanan güncelleme ile beraber Resident Evil Village de AMD FSR desteğine kavuştu.

AMD, Radeon ekran kartları için NVIDIA DLSS rakibi FidelityFX Super Resolution teknolojisini duyurmuştu. Ekran kartı üreticisi, oyunlarda performansı ve görüntü kalitesini artırmak amacıyla geliştirdikleri bu teknolojiyle, oyuncuların oyunu yüksek ayarlarda oynarken performans kaybı yaşamasını önlemeyi hedeflediklerini söylemişti. Bugün de bu teknolojiyi destekleyecek oyunlardan biri olan Resident Evil Village için AMD FSR güncellemesi yayınlandı.

Yaklaşık 1 GB boyutundaki güncellemeyle oyuna AMD FSR desteğini ekleyen geliştirici stüdyo, bu teknoloji sayesinde oyunculara gelişmiş grafikler ve daha iyi bir oyun deneyimi sunmayı hedefliyor.

Bunun dışında bazı performans iyileştirmelerine de imza attıklarını söyleyen Capcom, korsanla mücadele teknolojisindeki problemleri ortadan kaldırmak için gerekli düzenlemelerde bulunduklarını da dile getiriyor.

AMD FSR Nedir?

AMD FSR, kare hızlarını artırmak ve bunu yaparken yine de yüksek kaliteli, yüksek çözünürlüklü oyun deneyimleri sunmak için tasarlanmış, açık kaynaklı, platformlar arası bir teknolojidir.

Resident Evil Village AMD FSR güncellemesi

Capcom, Resident Evil Village’ın Performansını Arttırmak için Güncelleme Yayınlayacağını Açıklamıştı

Hatırlarsanız, geçtiğimiz günlerde DRM ile korunan Resident Evil 8 korsana yenik düşmüştü. Korsana yenik düşen oyunun DRM ve DRM’siiz versiyonları arasında performans farkı da bir hayli tartışılmıştı. Bu tartışmaların devamında da Capcom, oyunun PC versiyonunda yaşanan performans sorunlarını araştırdıklarını ve yakında güncelleme yayınlayacaklarını müjdelemişti.