Anasayfa Mobil Xiaomi Mi 11 Lite İncelemesi

Xiaomi Mi 11 Lite İncelemesi

Xiaomi Mi 11 Lite

Xiaomi Mi 11 Lite incelemesi ile karşınızdayız. Siz değerli okurlarımız için hazırlamış olduğumuz bu inceleme videosuyla birlikte Mi 11 serisinin uygun fiyatlı telefonun özelliklerine yakından bakıyor ve nasıl bir kullanıcı deneyimi sunduğundan bahsediyoruz.

Son zamanlarda piyasaya sürmüş olduğu akıllı telefonlar ile sektöre damgasını vuran teknoloji devi Xiaomi, bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda Mi 11 Lite modelini piyasaya sürdü. Biz de siz değerli okurlarımız için hazırlamış olduğumuz Xiaomi Mi 11 Lite incelemesi ile Xiaomi’nin uygun fiyatı ve teknik özellikleriyle ön plana çıkan akıllı telefonunu değerlendiriyoruz. Peki, Xiaomi Mi 11 Lite fiyatı ve özellikleri ile kullanıcılara neler sunuyor? Gelin, Xiaomi’nin yeni nesil akıllı telefonuna yakından göz atalım.

Amazon Fiyatı İçin Tıklayınız

Xiaomi Mi 11 Lite Tasarımı

Toplamda 6.81 mm kalınlığında ve 157 gram ağırlığında olan Mi 11 Lite, kalem kadar ince tasarımıyla ön plana çıkıyor. Elde oldukça rahat bir şekilde tutulabilen Mi 11 Lite bu açıdan kullanıcılara konforlu bir akıllı telefon deneyimi vaat ediyor. Bildiğiniz gibi son zamanlarda piyasaya sürülen birçok telefon 200 gram ağırlığına yakın bir seviyede. Ancak, Çinli üretici Mi 11 Lite modeliyle sınırları zorlayarak son zamanların en hafif ve en ince akıllı telefon modeliyle karşımıza çıkıyor.

Xiaomi Mi 11 Lite incelemesi
Xiaomi Mi 11 Lite incelemesi

Hafif ve bir o kadar ince bir akıllı telefon elde etmek için de bazı materyallerden yararlandıklarını söyleyen teknoloji devi Mi 11 Lite modelinde, yüzde 50 oranında daha ince AMOLED ekrana yer veriyor. Bu da cihazın ekstra olarak daha ince bir yapıya sahip olmasına yardımcı oluyor. Bunun haricinde söz konusu telefonda daha ince bir baskılı devre kartına da yer veren üretici, böylelikle toplam ağırlığı da minimum seviyeye düşürüyor.

Bununla beraber cam bir malzemeye de ev sahipliği yapan model, malzeme kalitesiyle orta segment akıllı telefonlar arasında rahatlıkla sıyrılıyor. Ancak, cam malzeme her ne kadar kullanıcıların dikkatini çekse de az da olsa parmak izi bırakıyor.

Xiaomi Mi 11 Lite Ekran Özellikleri

6.55 inçlik bir AMOLED panelin üzerine inşa edilen Mi 11 Lite, ekran özellikleri ile serinin diğer modelleri kadar ön plana çıkmıyor olsa da, kullanıcılara kaliteli diyebileceğimiz bir deneyim sunuyor. Gorilla Glass 5 ile korunan cihazın ekran özelliklerine baktığımızda da bizleri 90Hz yenileme hızı, 800 nit parlaklık, HDR10 desteği, 10 bit renk derinliği, 1080x 2400p (FHD+) çözünürlük ve 402 ppi piksel yoğunluğu değerleri karşılıyor.

Bu teknik özellikleri bir kefeye koyup değerlendirecek olursak TUV Rheinland sertifikasına sahip olan Mi 11 Lite, TrueColor ve 10 bit renk derinliğiyle kullanıcılara DCI-P3 renk gamutunda son derece doğru renkler sağlıyor.

Bunun dışında maksimum olarak 800 nit parlaklık değerline de sahip olan uygun fiyatlı telefonun ekranı bu sayede güneş ışığı altında da rahat bir şekilde görüntülenebiliyor. Hatta, Xiaomi bunun için Güneş Işı Modu’na da yer vermiş. Bu modda Mi 11 Lite’ın ekranının en yüksek parlaklık değerine ulaşmasına yardımcı oluyor.

Ayrıca Gece Modu altında da karanlık ortamlara göre cihazın parlaklığının otomatik ayarlanmasına da imkan sağlayan Çinli üretici, okuma gibi çeşitli kullanım senaryolarına göre farklı profillerde sunuyor. Böylelikle kullanıcılar cihazın ekranını kendi kullanım şekline göre rahatlıkla ayarlayabiliyor.

Bununla birlikte 90Hz ekran yenileme hızıyla kullanıcılara son derece pürüzsüz ve etkileyici görüntüler sunan Xiaomi, 240Hz dokunmatik örnekleme hızıyla da doğru ve hassas bir dokunmatik bir geri bildirim sağlıyor.

Kısacası ortalama bir kullanıcıyı göz önünde bulundurarak Mi 11 Lite’ın ekranının her açıdan mükemmel bir deneyim sunduğunu söyleyebiliriz.

Xiaomi Mi 11 Lite Kamera Özellikleri

Ekran özelliklerini geride bıraktıysak gelelim Mi 11 Lite’ın kamera özelliklerine. Zarif tasarım dilini arka kamera kurulumuyla da devam ettiren Mi 11 Lite’da bizleri üçlü kamera sistemi karşılıyor. Bu kameralarda 64MP f/1.79 ana, 8MP f/2.2 ultra geniş açı ve 5MP f/2.4 makro şeklinde sıralanıyor. Bunun yanı sıra cihazın ön tarafında da 20 MP ve f/2.45 diyafram genişliğine sahip olan bir öz çekim kamerası da bizleri karşılıyor.

Tüm bunların haricinde Mi 11 Lite üçlü arka kamera kurulumu ile 4K’ya kadar video kayıt imkanı sunarken, 20 MP’lik ön kamerasıyla da Full HD değerinde video kaydedebilme yeteneğine sahip.

İnce kamera modülü yüzünden OIS desteğine sahip olmayan telefonda EIS (elektronik görüntü sabitleme) teknolojisi bulunuyor. EIS desteği de özellikle video çekerken son derece iyi bir deneyim sunuyor.

Bunun dışında cihazın 64 MP’lik ana kamerası da varsayılan olarak 16 MP çözünürlüğünde çalışıyor. Ancak, 64 MP modunu aktif ederek yüksek çözünürlükte fotoğraflarda çekebiliyorsunuz. Detay açısında da 64 MP’lik ana kamera son derece yeterli bir performans sergiliyor.  Bunun dışında cihazın ultra geniş açı ve 5 MP’lik makro kamerası da iyi bir ışıkta beklentileri karşılıyor.

Cihazın düşük ışık performansından da bahsedecek olursak, Mi 11 Lite’daki tüm kameralar gece modunu destekliyor. Bu sayede düşük ışıklı ortamlarda net fotoğraflar çekmenize yardımcı olan Mi 11 Lite, bu kısımda amiral gemisi akıllı telefonlardaki gibi üst düzey bir performans sunmuyor. Fakat Mi 11 Lite’ın düşük ışık performansı orta sınıf bir telefona göre gayet yeterli.

Xiaomi Mi 11 Lite Performans ve Batarya

Özellikleri bakımından orta-üst segmente konumlandırılan Mi 11 Lite, 8 nm fabrikasyon süreciyle üretilen Snapdragon 732G işlemcisinden güç alıyor. 2.3 GHz frekans hızında çalışan bu işlemci de grafik tarafındaki gerekli olan gücü de Adreno 618 GPU’sundan alıyor. Bunun haricinde cihazda 6 GB RAM ve 128 GB’lık bir depolama alanı da mevcut.

Xiaomi Mi 11 Lite incelemesi
Xiaomi Mi 11 Lite incelemesi

Batarya tarafında da 33W hızlı şarj destekli 4.250 mAh büyüklüğündeki bir bataryayı da bünyesinde barındıran Mi 11 Lite’ın bu bataryası da normal kullanımda 24 saat boyunca yetiyor. Eğer cihazı yoğun bir şekilde kullanmıyorsanız, bu süre yaklaşık 1.5 güne kadar çıkıyor. Aynı zamanda ekstra pil tasarrufu modlarıyla da pil ömrünü artırabilmeniz mümkün. Bunun yanı sıra 33W’lık şarj cihazı da 4.250 mAh büyüklüğündeki bataryayı yaklaşık 65 dakikada yüzde 0’dan yüzde 100’e şarj edebiliyor.

Xiaomi Mi 11 Lite İncelemesi – Sonuç

Zarif ve bir o kadar şık tasarımıyla ön plana çıkan Mi 11 Lite, sağladığı performansla da fiyatının hakkını veriyor. Orta segment akıllı telefonlar arasında rahatlıkla ayırt edilebilen model, kaliteli bir premium orta segment telefon arayanlar için güzel bir seçenek. Fiyat konusuna da gelecek olursak, hali hazırda Türkiye’de satın alınabilen Xiaomi Mi 11 Lite fiyatı da 4.200 TL olarak listeleniyor.

Xiaomi Mi 11 Lite Özellikleri

Mi 11 Lite 
Ekran
  • 6.55” AMOLED Nokta Ekran (2400 x 1080 FHD+)
  • 10-bitTrueColor ve DCI-P3
  • 90Hz yenileme hızı, 240Hz dokunma örnekleme hızı
  • TÜV Rheinland Low Blue Light Sertifikası
  • HDR10 desteği
Renk Siyah, mavi, pembe
Göve Corning® Gorilla® Glass 5
Boyutlar 160.53mm x 75.72mm x 6.81mm, 157g
Performans
  • Qualcomm® Snapdragon 732G
  • 8nm verimliliğine sahip üretim süreci
  • UFS 2.2
  • Artırılmış LPDDR4X
  • LiquidCool teknolojisi
Arka kamera
  • Ana kamera: 64MP (F/1.79, 1.4μm 4-in-1 Super Pixels)
  • Ultra geniş açılı kamera: 8MP (F/2.2, 1.12μm)
  • Makro: 5MP telemakro kamera (F/2.4, with 1.5” lens, 1.12μm pixel)
  • Single-tone flaş
Ön kamera 16MP ekran içi selfie kamera
Bağlantı
  • Bluetooth 5.1
  • Wi-Fi 5
  • NFC ve IR blaster
  • USB Type-C
Kilit Açma Arkadan parmak izi okutma, PIN/Parola, Desen
Şarj 4,250mAh (tip) pil; 33W hızlı şarj
Ses
  • Çift hoparlör, aynı anda iki kayıt yapabilen mikrofon,
  • Yüksek Çözünürlüklü Ses Sertifikası
  • Yüksek Çözünürlüklü Ses Kablosuz Sertifikası
Motor 0832L Z ekseni doğrusal motor
Sistem Android 11 tabanlı MIUI 12
Depolama Varyasyonları 6GB+64GB, 6GB+128GB