Anasayfa Haber Apple A13 İşlemcili Monitör Geliştiriyor Olabilir

Apple A13 İşlemcili Monitör Geliştiriyor Olabilir

Apple A13 monitör

Apple, A13 işlemcili monitör modeli ile önemli kazanımlar elde edebilir.

Apple tarafından A13 işlemcili ve Nöral Motor özellikli harici bir monitör modelinin geliştirildiği öne sürüldü. A13 işlemcinin bu noktada bir eGPU görevi üstleneceği de bilgiler arasında yer alıyor.

9to5Mac’in haberine göre, harici ekranda yerleşik bir CPU/GPU’ya sahip olmak, Mac’lerin bilgisayarın dahili çipinin tüm kaynaklarını kullanmadan yüksek çözünürlüklü grafikler sunmasına yardımcı olabileceği ifade ediliyor. Apple ayrıca, yoğun grafik görevlerini yürütmek için daha da fazla performans sağlamak üzere ekran çipsetinin gücünü Mac’in çipseti ile birleştirebilir.

2016 yılında Apple’ın Thunderbolt ekranının grafik kartı içeren yeni bir sürümü üzerinde çalıştığına dair söylentiler ortaya çıkmıştı. Öte yandan, böyle bir ekran hiç piyasaya sürülmedi. Aslında 2019’da tanıtılan Pro Display XDR‘nin önüne Apple markalı bir ekran çıkmadı ve Pro Display XDR, GPU içermeyen bir ekrandan ibaret. 9to5Mac, A13 çipli ekranın Pro Display XDR’nin yerini alacağına inanıyor ve böyle bir ekranın piyasaya sürülen sürümünün iPhone 11 ile ilk kez tanıtılan A13’ten daha güçlü bir çip kullanması mümkün.

Apple’ın Pro Display XDR ile birlikte satılacak daha uygun fiyatlı bir harici monitör üzerinde çalıştığı da söyleniyor.