Anasayfa Haber iPhone 13, 25W Hızlı Şarj Destekleyebilir

iPhone 13, 25W Hızlı Şarj Destekleyebilir

iPhone 13 25W Hızlı Şarj

iPhone 13 serisinin 25W hızlı şarj desteğiyle birlikte geleceği ileri sürüldü.

iPhone 13, yeni bir söylentiye göre iPhone 12’nin 20W hızlı şarjı destekleyen mevcut sınırlamasına kıyasla 25W güç adaptörü ile daha hızlı şarj etme hızlarını destekleyebilir.

‌iPhone 12‌, 20W veya daha yüksek güç adaptörüyle hızlı şarjı destekliyor ancak kullanıcılar daha güçlü bir duvar adaptörü kullansalar bile iPhone’un kendisi yalnızca 20W’a kadar destek sağlıyor. Söylentiye göre Apple, bu sonbaharda kullanıcılara 25W’lık bir güç adaptörü desteği sağlayacak ve bununla birlikte satın alma için aksesuar olarak kendi 25W’lık güç adaptörünü piyasaya sürecek. Apple’ın mevcut 20W güç adaptörü 199,00 TL’ye satılıyor.

25W, 20W ile karşılaştırıldığında kullanıcılar için şarj hızlarında veya tipik günlük şarjda büyük bir değişiklik getirmeyecek. Ek olarak Samsung Galaxy S21 gibi birçok amiral gemisi Android akıllı telefon zaten 25W desteğine sahip. Daha yüksek şarj hızlarına yönelik destek, ‌iPhone 13‌ modellerinin her biri için artırılmış pil kapasiteleri ile birlikte gelecek ve daha gelişmiş ekranlar nedeniyle üst düzey modellerde kullanışlı olacak.

‌Bu arada iPhone 13‌ Pro ve ‌iPhone 13‌ Pro Max modellerinin kullanıcılara yalnızca ProMotion 120Hz yenileme hızıyla daha iyi bir görüntüleme deneyimi sağlamakla kalmayıp her zaman açık işlevselliği destekleyebilecek LTPO ekranlardan faydalanması bekleniyor.