Anasayfa Haber EA, Battlefield 2042 İçin Portal Editörünü Duyurdu

EA, Battlefield 2042 İçin Portal Editörünü Duyurdu

Battlefield Portal

Battlefield Portal, Battlefield 1942, Bad Company 2 ve Battlefield 3’ten öğelerle özel Battlefield modları yapmaya yarıyor.

Battlefield serisinin yaklaşmakta olan oyunu Battlefield 2042 için yenilikler duyurulmaya devam ediyor. EA şimdi de özel Battlefield oyun modları oluşturmanın, paylaşmanın ve oynamanın bir yolu olan Battlefield Portal‘ı açıkladı. Portal, bir harita editörü olarak tasarlanmamış. Bu nedenle Frostbite’ın iç detaylarını da modculara değiştirilebilir hale getirmiyor. Portal’ı bir web aracı olarak değerlendirmek mümkün. Ancak yine de oldukça özel Battlefield oyun türlerini oluşturabilmeyi olanaklı kılıyor.

Bu noktada Battlefield Portal ile ilgili belirtilen en önemli özellik, aracın yalnızca Battlefield 2042’deki öğelerle mod yapmaktan çok Battlefield 1942, Battlefield Bad Company 2 ve Battlefield 3’ten çeşitli haritalar, sınıflar, silahlar ve araçlarla mod yapmaya izin veriyor olması. Böylelikle mod yapımcıları, birkaç Battlefield oyununda bulunan öğeler ile karma bir oyun modu tasarlayabilecekler.

Battlefield 2042

Esas olarak Battlefield Portal, üç ana modundan biri olacak şekilde Battlefield 2042’ye dahil olarak geliyor. Portal, herkesin özel Battlefield oturumları oluşturmasına ve arkadaşlarını tasarladıkları özel oıyun modlarını oynamaya davet etmesine olanak tanıyor. Ayrıca, herkese açık bir sunucunun açılması durumunda, oyunu oynayan tüm kullanıcılar bu tarz oturumlara katılabiliyor. Örneğin, 32 kişilik bir takımı 2.Dünya Savaşı’ndan kalma K98 tüfekleriyle donattıktan sonra, 2042 yılında bulunan uzman bir ekiple savaşa sokabileceğiz.

Bu bağlamda Battlefield Portal’ın iki ana bölümü olduğunu söyleyebiliriz;

  • EA ve diğer oyuncular tarafından yapılan özel Battlefield modlarına katılabileceğiniz veya kendi mod örneğinizi başlatabileceğiniz bir tür “sunucu tarayıcısı”.
  • Harita döndürme, silah ayarlama, takım kapasiteleri, araç kullanılabilirliği ve hareket hızı gibi değişkenleri değiştirerek kendi oyun modlarınızı tasarlayabileceğiniz bir web aracı.

Battlefield Portal’da bulunacak olan haritalar ise şu şekilde sıralanıyor;

  • Battle of the Bulge (Battlefield 1942)
  • El Alamein (Battlefield 1942)
  • Arica Harbor (Bad Company 2)
  • Valparaiso (Bad Company 2)
  • Caspian Border (Battlefield 3)
  • Noshahr Canals (Battlefield 3)
  • Battlefield 2042’de bulunan yedi harita.

Haritalar konusunda yapılacak en büyük değişiklik ise orijinal haritaların Frostbite’ın en son sürümü için yeniden oluşturulmuş olması. Bu nedenle eski haritalar da yeni oyunda birebir canlandırmalar olarak bulunmaktan çok üzerine yenilikler eklenmiş şekilde kullanılabilir olacak. Bu yeniliklerden birine örnek verecek olursak, Battlefield 1942’deki haritalarda bulunan binalara yıkım efektlerinin eklendiğini söyleyebiliriz.

Battlefield 2042

Battlefield Portal’da, haritaların yanı sıra bahsi geçen oyunlardaki araçlar ve silahlar da yer alıyor. Bu öğeleri de modları tasarlarken kullanmak mümkün olacak. Sherman, Panzer, Tiger tankları gibi Battlefield 1942’de yer alan araçlar, M1911, Thompson, M1 Garand gibi yine aynı oyunda bulunan silahlar, M3A3 Bradley ve M1 Abrams tankları gibi Bad Company 2’de bulunan araçlar ve aynı oyunda bulunan M93R, G3, AKS-74U gibi silahlar oyunda yer alıyor. Bunların yanı sıra F/A-18, AH-64 Apache gibi araçlar ve P90, DAD-12, A-91 gibi Battlefield 3’te yer alan silahlar da Portal kapsamında bulunacak. Tüm bu öğeler ile karma bir oyun modu oluşturmak mümkün olacak.

Son olarak Battlefield 2042’nin, 22 Ekim 2021’de çıkacağını hatırlatalım. EA ayrıca, Battlefield 2042 açık betasının da Eylül ayında gerçekleşeceğini belirtiyor.

Battlefield Portal için EA tarafından yayınlanan fragmanı da aşağıdan izleyebilirsiniz.