Anasayfa Haber Büyük Ekranlı Yeni iMac Önümüzdeki Yıl Duyurulabilir

Büyük Ekranlı Yeni iMac Önümüzdeki Yıl Duyurulabilir

büyük ekranlı yeni iMac

Apple’a yakın kaynakların servis ettiği bilgilere göre daha büyük ekranlı yeni iMac modeli önümüzdeki yıl satışa sunulabilir.

Hatırlayacağınız üzere daha önceden paylaşılan raporlarda Apple’ın yeniden tasarlanmış 24 ve 32 inç iMac modelleri üzerinde çalıştığı iddia edilmişti. Söz konusu bu modellerden biri olan 24 inçlik yeni iMac modeli de geçtiğimiz Nisan ayında düzenlenen Apple Spring Loaded etkinliğinde tanıtılmıştı. Ne yazık ki bu etkinlikte 32 inçlik iMac modeline yer verilmedi.

Fakat Apple’a yakınlığıyla bilinen kaynakların servis ettiği bilgilere göre, Cupertinolu teknoloji devinin önümüzdeki yıl daha büyük ekranlı yeni bir iMac modelini de piyasaya sürmeye hazırlandığını görüyoruz. Şimdilik bahsi geçen bu model hakkında herhangi bir detaylı bilgi paylaşılmadı.

Ancak güvenilir bir kaynağın paylaşmış olduğu bilgiler doğrultusunda büyük ekranlı iMac modelinin 2022 yılı içerisinde duyurulacağını ve halihazırda satışta olan Intel işlemcili 27 inçlik modelinin yerini alacağını görüyoruz.

Büyük ekranlı yeni iMac

Üst seviye model hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, 32 inç ekrana sahip olacağı ifade edilen modelde de Apple Silikon tabanlı işlemciye yer verileceği konuşuluyor.

Bildiğiniz üzere daha önceki sızıntılarda Apple’ın büyük ekranlı modelde M2X işlemciye yer verileceği ifade edilmişti. Bugünkü raporlarda da yeniden söz konusu modelin ARM tabanlı M2 serisine ait bir işlemciden güç alacağına dikkat çekiliyor. Haberin hemen başında da belirtiğimiz gibi şimdilik söz konusu modelin net olarak ne zaman satışa sunulacağı bilinmiyor. Ancak son paylaşılan raporlara göre M2X işlemcili iMac modellerinin 2022 yılı içerisinde lanse edileceğine kesin gözüyle bakılıyor.