Anasayfa Haber iPhone 14 Pro Kasası Titanyum Alaşımlı Olabilir

iPhone 14 Pro Kasası Titanyum Alaşımlı Olabilir

TSMC iPhone 14 3nm işlemci

iPhone 14 Pro modelleri, sağlam titanyum alaşımlı kasaya sahip olacak.

iPhoneWired sitesinde yer alan JP Morgan Chase’in yeni bir yatırımcı raporuna göre, gelecek yıl piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 14 serisinin yeni titanyum alaşımlı tasarımına sahip üst düzey modelleri barındırması bekleniyor. Rapora göre titanyum alaşım kullanımı, 2022 iPhone serisindeki kasa tasarımındaki en büyük değişikliklerden biri olacak. Yeni modellerde kullanılacak olan titanyum alaşımlı çerçevelerin özel üreticisi ise Foxconn olarak belirlenmiş.

Ortaya çıkan raporlar doğru ise, bir iPhone’da titanyum kullanımı, Apple için bir ilk olacak. Şirket şu anda bahsi geçen malzemeyi bazı Apple Watch Series 6 modelleri için kullanmakta. Aynı zamanda Apple Card‘da da titanyum kullanılıyor. Mevcut en yeni iPhone’larda ise alüminyum ve paslanmaz çelik tercih edilmişti.

Titanyum, paslanmaz çeliğe kıyasla çizilmelere karşı daha dayanıklı olmasını sağlayan nispeten daha yüksek bir sertliğe sahip. Bu sertlik derecesi aynı zamanda bükülmelerden etkilenmeyecek kadar dayanıklı olmasını da sağlıyor. Titanyum, çelik kadar güçlü olmasına rağmen, çelikten yüzde 45 daha hafif. Alüminyum ile karşılaştırıldığında ise titanyumun iki kat daha güçlü olduğunu söylemek mümkün. Ancak titanyum alüminyumdan yüzde 60 daha ağır. Titanyum alaşımı bununla birlikte, birçok alaşıma kıyasla korozyona karşı daha dayanıklı olmasıyla da dikkat çekiyor.

iPhone 14 3nm işlemci

Tüm bu avantajların yanı sıra bazı dezavantajlar da mevcut. Parmak izlerinden gelen yağ, çıplak titanyum ve titanyum alaşımlı yüzeylerde kolayca görülebiliyor. Bu da göze hoş gelmeyen bazı izlerin kalmasına yol açabilir. Bununla birlikte, titanyumun sertlik derecesinin aşınması zorlaştırması nedeniyle daha az çekici tasarımlar görmemize de neden olabilir.

Apple, bu iki sorunun da üstesinden nasıl gelebileceği ile ilgili çalışmalar yürütüyor. Şirketin son patent başvuruları, Apple’ın metal yüzeyler için cihazlarda parmak izlerinin görünümünü önemli ölçüde azaltabilecek ince oksit kaplamaların kullanımına baktığını ortaya koymakta. Şirket ayrıca, titanyum muhafazalara daha çekici bir görünüm için çok parlak bir yüzey cilası sağlayabilecek kumlama, dağlama ve kimyasal işlemlerin de ana haritalarını çizmiş durumda.

Son olarak iPhone 14 serisi akıllı telefonların 3nm işlemci, 48 MP kamera ile 8K video desteği ve 120Hz LTPO OLED paneller ile birlikte gelebileceğini de belirtelim.