Anasayfa Haber NVIDIA ve ARM Satın Alım Anlaşması, Onaylardan Dolayı Gecikebilir

NVIDIA ve ARM Satın Alım Anlaşması, Onaylardan Dolayı Gecikebilir

NVIDIA ARM

Teknoloji sektöründe önemli bir adım olan ARM satın alımında bazı pürüzler çıkabilir.

NVIDIA ve Softbank arasındaki 40 milyarlık satın alım anlaşması, geçtiğimiz yılın Eylül anlaşmasında gerçekleşmişti. Yeşil takım, ARM’yi aldıktan kısa bir süre sonra Grace kod adlı ARM işlemcisini duyurmuştu. Hatta NVIDIA’nın RTX ve DLSS teknolojilerini ARM platformuna taşıyacağını öğrenmiştik. Ancak görünüşe göre bu dev satın alım henüz tamamlanmış değil.

Bu satın alım hakkında bilgi sahibi olan The Telegraph, NVIDIA’nın ARM’yi devralmasına ilişkin belgeleri henüz Avrupa Komisyonu’na sunmadığını söyledi. Avrupa Komisyonu, rekabet düzenleyici kurumlarla birlikte 26 Temmuz gününden itibaren yaz tatiline giriyor. İşleyişin başlayışı ise Eylül ayını bulacak.

Armv9

Telegraph ayrıca rekabet konusunda düzenleyici kurumların vereceği kararlar doğrultusunda ARM için halka arzın bir seçenek olmaya devam ettiğini belirtti. NVIDIA’nın AB’ye henüz belgeleri geçen uzun süreden sonra sunmamış olması şaşırtıcı. Öte taraftan ne NVIDIA ne de Softbank tarafından bir açıklama da gelmedi.

NVIDIA, geçtiğimiz yıl ARM satın alımını açıkladığında bu anlaşmanın 18 ayda tamamlanacağını ve isteğe bağlı bir uzatma ile Eylül 2022’ye uzanabileceğini söylemişti. Teknoloji devi bununla birlikte ABD, İngiltere, Japonya ve Çin’deki düzenleyicilerden de herhangi bir onay almadı. Avrupa Komisyonu ise anlaşmayı henüz incelemeye başlamış değil.