Anasayfa Haber Ryzen 5000G APU’lar Erkenden Listelenmeye Başladı

Ryzen 5000G APU’lar Erkenden Listelenmeye Başladı

Ekran kartı fiyatlarının uçtuğu günlerde APU’ların fiyatı önem arz ediyor. 7nm üretimine dayanan Zen 3 yongalar yakında geliyor ve fiyatlar görünüşe göre fena sayılmaz.

AMD’nin Zen 3 “Cezanne” mimarisine dayalı yeni APU’ları zaten duyurulmuştu. Ancak yeni APU’ların satışa çıkış tarihi resmi olarak 5 Ağustos’a ertelendi. Şimdilerde ise bazı perakendeciler 5000G yongaları listelemeye ve hatta ön siparişe açmaya başladı.

AMD, satışa çıkacak olan masaüstü APU’lardan ikisinin resmi fiyatını zaten açıklamıştı. Gücünü Zen 3 mimarisinden alan Ryzen 7 5700G, 359 dolarlık fiyata sahip. Tom’s Hardware tarafından dört farklı perakendecide keşfedilen fiyatlar ise KDV dahil olarak 369 ve 422 dolar arasında.

5700G’nin kardeşi Ryzen 5 5600G için 259 dolarlık fiyat etiketi belirlenmişti. Perakendecilere şu an için baktığımızda baktığımızda, 272 ile 303 dolar arasında değişen fiyatlar listeleniyor.

Fiyatlar aslında genel anlamda belirlenen liste fiyatlarına oldukça yakın. Yani dünya çapında yaşanan çip krizi ve donanım kıtlığı sebebiyle gördüğümüz fiyatlara nazaran tablo oldukça iyi diyebiliriz.

Ryzen 5000G serisi iki haftadan kısa bir süre içinde raflarda olacak. Grafik işlem birimine sahip APU’ların ülkemizdeki fiyatlandırması da elbette önemli. Zira ekran kartı fiyatlarını göz önüne aldığımızda, APU’lar birçok düşük bütçeli kullanıcı tarafından tercih edilebilir.