Anasayfa Makale Huawei MatePad 11 – Öne Çıkan Özellikler

Huawei MatePad 11 – Öne Çıkan Özellikler

Huawei geçtiğimiz aylarda işletim sistemini duyurdu. Çinli üretici, HarmonyOS işletim sistemli ilk cihazları da piyasaya sürdü. İşte bu modellerden biri olan MatePad 11 özellikleri ve yetenekleriyle ön plana çıkıyor. Yeni işletim sistemiyle beraber MatePad gerçek bir ekosistem ürününe dönüşürken, kullanıcılarına yepyeni kapıları açıyor.

HUAWEI MatePad 11

Huawei MatePad 11 Tasarım

485 gram ağırlığa ve 7.25 milimetre kalınlığa sahip olan Huawei MatePad 11 tasarım açısından serinin bir önceki modellerine benzerlik gösteriyor. Cihazın tasarımın detaylarına değinecek olursak, tabletin arkasında bir adet kamera ve flaş modülünün yanı sıra Huawei logosu bizleri karşılıyor. Cihazın yan tarafında da ses açıp kapamaya yarayan tuşların haricinde güç düğmesi de yer alıyorken, alt tarafta da USB-C bağlantı noktası ve hoparlör ızgarası bulunuyor.

10.95 inçlik bir IPS LCD ekrana ev sahipliği yapan Huawei MatePad 11, 120Hz’lik ekranıyla da adından söz ettiriyor. Bu ekran sayesinde Huawei’nin yeni nesil tableti olağanüstü akıcı görseller ve her zamankinden daha iyi tepki hızı sunuyor. Ayrıca Huawei M-Pencil (2. nesil) ile donatılan tablet, etkileyici 120 Hz tablet ekranıyla birlikte, 2 ms’ye kadar düşük bir giriş gecikmesiyle kalem hareketlerine son derece duyarlı olduğu için tüketicilere daha akıllı ve daha doğal etkileşimli el yazısı deneyimleri sunuyor.

DCI-P3 renk gamını destekleyen yeni Huwaei MatePad 11 ile hem görüntüler hem de videolar ekranda son derece canlı görünüyor. Bunun dışında, TÜV Rheinland Düşük Mavi Işık (Donanım Çözümü) ve TÜV Rheinland Flicker Free sertifikalarına da sahip olan tablet uzun kullanım sırasında tüketicilerin göz sağlığını da korumayı hedefliyor.

Aynı zamanda söz konusu bu IPS LCD ekranın teknik özelliklerine bakacak olursak, bizleri 2560 x 1600 piksel çözünürlük, 275 ppi piksel yoğunluğu, 1500:1 yüksek kontrast oranı gibi değerler karşılıyor. Genel anlamda bir değerlendirme yapacak olursak, MatePad 11’in ekran özellikleri bakımından oldukça iddialı olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle günlük kullanım sırasında bu ekran sınıfındaki modellere kıyasla oldukça kaliteli bir deneyim vaat ediyor.

Huawei MatePad 11 incelemesi

Huawei MatePad 11- Yüksek Performans

İşlemci tarafında geçen yılki amiral gemisi telefonlardan aşina olduğumuz Snapdragon 865 işlemcine ev sahipliği yapan MatePad 11, 6 GB RAM ve 128 GB’lık dahili hafıza seçeneğiyle beraber ülkemizde satın alınabiliyor. Bunun yanı sıra cihazın 128 GB’lık hafızasını yetersiz bulan kullanıcılar için de microSD kart desteği mevcut.

MatePad 11’i performans açısından değerlendirecek olursak, söz konusu tablet HarmonyOS işletim sisteminin de yardımıyla oldukça akıcı ve bir o kadar hızlı bir kullanıcı deneyimi vaat ediyor. Özellikle günlük kullanım sırasında tablet ile üç uygulamayı aynı anda herhangi bir takılma ve donma sorunu olmadan rahatlıkla çalıştırabiliyorsunuz.

Performanstan bahsetmişken MatePad 11 oyun konusunda da gayet yeterli bir tablet. İnceleme videomuzda da değindiğimiz gibi Huawei’nin yeni nesil tableti ile PUBG Mobile gibi yüksek gereksinimlere sahip olan bir oyunu akıcı bir şekilde oynayabilmeniz mümkün.

Tüm bu detayları geride bırakıp gelelim bataryaya. 22.5W hızlı şarj destekli 7.250 mAh kapasiteli bir batarya tarafından beslenen tablet, 12 saate kadar internette gezinme ve 12 saatte kadar da video oynatabiliyor. Ancak, yoğun kullanım sırasında ve cihazın parlaklığı yüzde 100’e alındığında bu değer 5.5- 6 saate kadar düşüyor.

Çok yönlü bir tablet olarak tasarlanan yeni HUAWEI MatePad 11, dört kanallı geniş genlikli dört hoparlörü ile etkileyici ses deneyimi sunuyor. Güçlü dahili hoparlör sistemi, her türlü içerik için odayı dolduran, sürükleyici sesler sunuyor.

Harman/Kardon’daki uzman ses mühendisleri ile tasarlanıp kalibre edilen MatePad 11’in hoparlörleri ses konusunda son derece başarılı olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

HarmonyOS işletim sistemi henüz yeni bir işletim sistemi olsa da gayet başarılı. Hem ekosistem hem de optimizasyon konusunda Android’e alternatif olan işletim sisteminin temelli oturdukça gelecekte daha çok adından söz ettirecektir.

İşletim sisteminden ziyade yeni MatePad modeli, M-Pencil kalemi, manyetik klavyesi ile hem tablet hem de dizüstü bilgisayar deneyimini tek bir cihazda topluyor. Özellikle fonksiyonelliğiyle ön plana çıkan cihaz, ofis ve gündelik kullanım için tercih edilecek bir model.

Eğer gündelik kullanımda ve çalışma ortamında kullanabileceğiniz bir tablet arayışındaysanız 4.999 TL’lik fiyatıyla MatePad 11 sizin için en iyi seçenek olacaktır.