Anasayfa Haber Büyük Teknoloji Şirketleri COVID-19 Önlemlerine Geri Dönüyor

Büyük Teknoloji Şirketleri COVID-19 Önlemlerine Geri Dönüyor

akıllı telefon satışları COVID-19

ABD’deki teknoloji şirketleri, çalışanlarına aşı gerekliliğini vurguluyor.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki büyük teknoloji şirketleri, son derece bulaşıcı olan Delta COVID-19 varyantı nedeniyle, kampüs çalışanları için aşılamayı zorunlu hale getiriyor. Google ve Facebook, Çarşamba günü yaptığı açıklama ile tüm ABD çalışanlarının ofislere adım atmak için aşı olmaları gerektiğini belirtiyor. Google, önümüzdeki aylarda aşı kampanyasını diğer bölgelere de genişletecek.

Çarşamba günü gelecekteki ofis açılışlarını durduran Twitter, 16 aydan uzun bir süre sonra, yaklaşık iki hafta önce çalışanlarının San Francisco ve New York’taki kampüslerine %50 kapasiteyle geri dönmelerine izin vermeye başlamıştı. Şirket ayrıca, ABD’deki yeniden açılan ofislerini de kapatma eğiliminde.

Hindistan’da ortaya çıkan, hızla yayılan ve ülkemizde olduğu gibi ABD’de de koronavirüs vakalarının birçoğunu oluşturan Delta varyantı nedeniyle artış eğiliminde olan vakalar, ABD’yi bu şekilde harekete geçmek zorunda bırakmış gibi görünüyor. San Francisco merkezli araç çağırma şirketi Lyft de ofise dönen çalışanları için aşıları zorunlu hale getiriyor. Şirket ayrıca yeniden açılışını Eylül ayından Şubat ayına ötelemiş.

covid-19 aşısı

Dünyaca ünlü yayın devi Netflix de tüm ABD yapımlarında oyuncular ve ekip için aşıları zorunlu kılan bir politika uygulamaya başlıyor. Bunun yanı sıra, Bloomberg News’in bildirdiği habere göre Apple da ABD’deki perakende mağazalarının çoğunda hem müşteriler hem de personel için aşılanmış olsalar bile maske gereksinimi politikasını eski haline getirmeyi planlıyor.

Son olarak Microsoft ve Uber dahil olmak üzere birçok teknoloji şirketinin, tüm çalışanlarının ofislere dönmelerini beklediklerini söylediğini de belirtelim. Google ise Delta varyantının etkisiyle evden çalışma politikasını 18 Ekim’e kadar uzatıyor. Ayrıca hatırlatalım, şirket evden çalışma politikası ile 1 milyar dolardan fazla tasarruf sağlamıştı.