Anasayfa Haber Google, iOS için Android’e Geç Uygulaması Üzerinde Çalışıyor

Google, iOS için Android’e Geç Uygulaması Üzerinde Çalışıyor

Google iOS için Android'e geç uygulaması

Google, iOS’tan Android’e geçiş işlemini kolaylaştırmak amacıyla Android’e Geç isimli bir uygulama üzerinde çalışıyor.

9to5Google tarafından servis edilen bilgilere göre Google’ın iPhone’dan Android telefonlara geçişi kolaylaştırmak adına Switch to Android yani Android’e Geç adlı bir uygulama üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Move to iOS uygulamasının benzeri olarak kullanıma sunulması beklenen bu uygulamanın doğrudan App Store‘a eklenmesi bekleniyor. Ayrıca paylaşılan bilgilerde söz konusu bu uygulama sayesinde kullanıcıların hiçbir veri kaybı yaşamadan hızlı bir şekilde iPhone’dan Android cihazlara geçebileceğine de dikkat çekilmiş.

Move to iOS uygulaması
Move to iOS uygulaması

Bunun dışında yine paylaşılan raporda kullanıcıların iOS işletim sisteminde kullandığı uygulamaları da Android’e aktarabileceğine vurgu yapılıyor. Tabi şimdilik Google’ın bu aktarım işlemini nasıl gerçekleştireceğini bilmiyoruz.

Aynı zamanda ortak Wi-Fi ağını kullanarak veri aktarımı sağlayacak olan bu uygulamanın, iPhone’daki tüm veriyi eksizsiz bir şekilde Android’e taşıyabileceği de belirtilmiş. Böylece kullanıcıların Android’e geçişini daha hızlandıracak olan Google’ın, söz konusu bu uygulamayı da en kısa süre içerisinde yayınlaması bekleniyor.

Ne yazık ki bu uygulama için herhangi bir tarih verilmedi. Fakat şirkete yakın kaynaklar uygulamayla ilgili ilk detayların önümüzdeki haftalarda kullanıcılarla paylaşılacağını tahmin ediyorlar.