Anasayfa Haber Gigabyte, Radeon RX 6600 XT Ekran Kartlarını Duyurdu

Gigabyte, Radeon RX 6600 XT Ekran Kartlarını Duyurdu

Gigabyte Radeon RX 6600 XT Eagle ve Gaming

İlk etapta piyasada Gigabyte markalı iki farklı seri göreceğiz: Gaming ve Eagle.

AMD’nin 1080p oyunculuk için tasarladığı RX 6600 XT ekran kartından detaylıca bahsetmiştik. Şimdi ise üretim ortaklarından Gigabyte, özel soğutmalı RX 6600 XT ekran kartı modellerini resmen tanıttı ve temel olarak iki farklı seri görüyoruz.

Gigabyte RX 6600 XT Gaming

Üst seviye olan bu kartlar, Windforce 3X soğutma sistemi, verimli ısı dağılımı sağlamak için birlikte çalışan üç blade fan, GPU ile doğrudan temas halinde olan kompozit bakır ısı boruları, 3D aktif fanlar ve Screen cooling özelliğine sahip.

Bildiğiniz üzere ortadaki fan, hava akışını sağlamak için tersine dönüyor ve daha verimli bir performans sağlıyor. Gigabyte ayrıca fan ömrünü yaklaşık 2 kat uzatabilen ve sessiz çalışmasını sağlayan grafen nano yağ kullandığını belirtmiş.

Öte yandan RGB Fusion 2.0, kart üzerindeki aydınlatmayı kontrol edebilmemizi, özel efektler ayarlamamızı ve diğer AOURS cihazlarla senkronize edebilmemizi sağlayacak. Daha yüksek frekans hızlarına sahip olan bu model ayrıca güçlü bir arka plakayla birlikte geliyor. Ancak Gigabyte henüz frekans hızlarını yayınlamadı.

Son olarak, bu ekran kartlarının 1 adet 8 pin güç bağlantısı ve 500W güç kaynağı gerektirdiğini belirtelim.

Gigabyte RX 6600 XT Eagle

EAGLE kartlarda ise WINDFORCE 3X soğutma teknolojisi, 3D aktif fanlar, Screen cooling ve yine grafen nano yağlar kullanılmış. Tıpkı Gaming ailesinde olduğu gibi Eagle isimli kartlar da 3 adet fana sahip. Yine kartın arka kısmında kartın genel yapısını güçlendiren ve PCB’nin hasar görmesini engelleyen sağlam bir plaka bulunuyor.

Gigabyte, Eagle serisinde de ultra dayanıklı bobinler, kapasitörler ve soğutma sistemi kullandığını söylüyor. Güç bağlantı için yine 1 adet 8 pin yeterli ve minimum 500W güç kaynağı öneriliyor. Kart üzerinde ayrıca 2 adet DisplayPort 1.4a ve 2 adet HDMI 2.1 portu konumlandırılmış.