Anasayfa Haber YouTube, Yeni Premium Lite Üyeliği Üzerinde Çalışıyor

YouTube, Yeni Premium Lite Üyeliği Üzerinde Çalışıyor

YouTube Premium Lite test ediliyor
YouTube Premium Lite test ediliyor

Google, YouTube Premium Lite planını doğruladı. Yeni testler yapıldığını da açıkladı.

İlk olarak YouTube RED ismiyle sunulan abonelik günümüzde Premium ismiyle anılıyor. Ülkemizde de bir süredir aktif olarak yer alan YT Premium, daha farklı seçenekleri sunmaya hazırlanıyor.

The Verge’in haberine göre, Google yeni Lite planını test ettiklerini teyit etti. Yine aynı kaynakta yer alan bilgide yeni abonelik planı sırasıyla; Belçika, Danimarka, Finlandiya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç ve İsveç’te test ediliyor. Peki nedir bu Lite planı? Normal Premium özelliklerinin hiçbirinin yer almadığı (arka planda oynatma, video indirme vb.) ancak sadece reklamsız videoların izlenebildiği, cüzi bir ücrete sahip olması beklenen yeni tip bir plan.

Bir YouTube sözcüsü yaptığı açıklamada: “İskandinav ve Benelüks’te (İzlanda hariç), kullanıcılara daha fazla seçenek sunmak için yeni bir teklifi test ediyoruz: Premium Lite ücreti ayda 6,99 (€) Avro (veya aylık yerel para biriminin eşdeğeri) ve YouTube’da reklamsız videoları içeriyor. Asıl Premium planının maliyetinin ise Avrupa’da aylık yaklaşık 11.99 Avro’dur.” açıklamasını yaptı.

YouTube Premium Lite
YouTube Premium Lite

Yukarıda aktardıklarımıza ek olarak Premium Lite planını alan bir kişi Android, iOS, akıllı TV’ler ve oyun konsollarındaki resmi YouTube ve YouTube Kids uygulamalarında reklamsız video izleyebilir. Ancak diğer özellikler yer almıyor. Bunlar: YT Music, arka planda oynatma, çevrim dışı izleme olarak sayılabilir.

Özelliklerin hitap etmediği kullanıcılar (sadece reklamlardan hoşlanmayan ve görmek istemeyenler) için ideal bir plan gibi görünen Lite planı mevcut Premium planına göre %40 civarında fiyat avantajı sağlıyor. Son olarak Google’ın aldığı geri bildirimlere göre daha çok plan sunacağını da ifade edelim.

Siz yeni plan hakkında ne düşünüyorsunuz?