Anasayfa Haber Microsoft, Windows 11 İle Alakalı Eleştiri İçeren Video Yorumlarını Kaldırdı

Microsoft, Windows 11 İle Alakalı Eleştiri İçeren Video Yorumlarını Kaldırdı

Windows 11 Home kurulumu

Yazılım devi Microsoft, Windows 11 hakkında yapılan bir canlı yayında tepkilerin odağı haline geldi. Windows 11’in tartışmalı sistem gereksinimlerini sert şekilde eleştiren izleyiciler nedeniyle şirket canlı yayın tekrarını liste dışına aldı ve tüm yorumları sildi.

Windows 11, duyurulduktan birkaç ay sonra bile teknoloji dünyasının üstünde durduğu konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Microsoft, Windows 11 işletim sisteminin kullanıcılara sunduğu avantajları çeşitli yollarla paylaşsa da konu sürekli olarak akıllarda soru işareti bırakan sistem gereksinimlerine geliyor. Yakın zamandaki canlı yayını izleyen çoğu kişi, Windows 11’in ağır gereksinimleriyle birlikte Microsoft’un çok daha fazla cihaz satmak istediği iddiasını ortaya attı. Ardından yapılan diğer eleştiriler sonucunda da söz konusu canlı yayının tekrarı liste dışına alındı ve yorumları kapatıldı.

Bahsettiğimiz canlı yayına katılan Microsoft çalışanı Aria, Windows 11’e uyumsuz donanımlara sahip müşteriler için durumun “berbat” olduğunu, ancak diğer herkesin güvenlik ve üretkenlik iyileştirmelerinden memnun kalacağını söylemesiyle deyim yerindeyse bomba patladı ve ellerindeki bilgisayarların Windows 10’da kalacağını anlayan izleyiciler oldukça öfkelendi.

Microsoft, çok sayıda gelen olumsuz tepki nedeniyle canlı yayın tekrarını liste dışına alarak yorum bölümünü kapatmak zorunda kaldı. Ayrıca yorumlar kaldırılmadan önce bir kullanıcının “Görünüşe bakılırsa Windows 11, Windows 8 gibi olacak.” şeklindeki değerlendirmesi de büyük bir yankı buldu. Video’nun anlık olarak 1300 kişi tarafından beğenilmemiş olması tepkilerin büyüklüğünü ortaya koyuyor. Özetle, yeni işletim sistemini bekleyen herkes katı gereksinimlerin düşürülmesini istiyor ancak Microsoft, bu konuda pek geri adım atmayacak gibi. Zira bundan önceki açıklamalarda da durumun değişmeyeceğini görüyoruz.