Anasayfa Haber WhatsApp, “Bir Kez Görüntüle” Özelliğini Kullanıma Sunuyor

WhatsApp, “Bir Kez Görüntüle” Özelliğini Kullanıma Sunuyor

WhatsAppKaybolanMesaj

WhatsApp, “Bir Kez Görüntüle” adı verilen kaybolan medya özelliğini tanıttı.

WhatsApp’ın görüntülendikten sonra otomatik olarak kaybolan fotoğraf ve video özelliği üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Şirket, geçtiğimiz Haziran ayının başlarında özelliği küçük bir kullanıcı grubu ile test etmeye başladı. Beta testinde bir aydan fazla zaman geçirdikten sonra otomatik olarak sona eren medya özelliği, sonunda tüm kullanıcılar için yayına giriyor.

WhatsApp, Salı günü yayınladığı blog gönderisinde, “Bir Kez Görüntüle” özelliğinin daha geniş bir şekilde kullanıma sunulacağını belirtiyor. Yeni özellik, adından da anlaşılacağı gibi kullanıcıların bir kez alıcı tarafından açıldıktan sonra kaybolan bir fotoğraf veya video göndermesine olanak tanıyor. Bir Kez Görüntüle özelliği ile gönderilen medya, alıcının galerisine kaydedilmiyor ve yalnızca bir kez görüntülenebiliyor. Benzer şekilde, kaybolan bir fotoğrafa ve videoya yıldız eklenemiyor veya bu mesaj başka birine iletilemiyor. Bununla birlikte, kaybolan mesajların süresi de 14 gün olarak belirlenmiş. Bu da 14 gün içerisinde açılmayan mesajların otomatik olarak silineceği anlamına gelmekte.

Örnek olarak kullanıcılar, parola gibi hassas bir bilgiyi paylaşmak istediğinde, yeni özellik oldukça kullanışlı olabilir. Ancak WhatsApp, kullanıcıları hassas bir şeyler paylaşırken dikkatli olmaları konusunda halen uyarıyor. Zira, kötü niyetli birileri mesajların ekran görüntüsünü veya ekran kaydını halihazırda alabiliyor. Kullanıcılar biriyle fotoğraf veya video paylaşırken, gönder düğmesinin yanında küçük bir “Bir Kez Görüntüle” simgesi görebilecekler. Bu simgenin üzerine dokunulduğunda, ekranda “Fotoğraf bir kez görüntülenecek şekilde ayarlandı” yazan bir açılır pencere beliriyor.

Son olarak yeni özelliğin, en son kararlı güncelleme ile birlikte WhatsApp kullanıcılarına sunulduğunu belirtelim.