Anasayfa Haber PS5 Stoklarında İyileşme Bekleniyor: Sony, 22 Milyon Çip Elde Edecek

PS5 Stoklarında İyileşme Bekleniyor: Sony, 22 Milyon Çip Elde Edecek

PS5 Stok Sıkıntısı

Donanım dünyasında yaşanan bileşen sıkıntısı herkesin canını sıkıyor olsa da PlayStation tarafında olumlu gelişmeler var.

Sony CFO’su Hiroki Totoki, yakın zamanda yaptığı açıklamayla şirketin PlayStation 5 konsolu için şimdiden 22 milyon AMD yongası satın aldığını belirtti. Totoki’ye göre Sony, bu yıl sonuna kadar 22 milyon adet çip teslim alacak ve stok sıkıntıları bir nebze olsun giderilecek.

Japon üreticinin özellikle şu dönemde bu kadar yüksek sayıda çip elde etmesi oldukça şaşırtıcı ve bunun nasıl olduğunu bilmiyoruz. Ancak AMD, PlayStation 5 SoC’lerini üretmek için kendi CPU’ları ve RDNA 2 tabanlı GPU’larından feragat etmiş olabilir.

Playstation oyuncuları için bu oldukça iyi bir haber ve en azından yıl sonu gibi problemlerin aşılacağını söyleyebiliriz. Ancak konsola olan talep halen çok yüksek ve 22 milyon PlayStation 5’in tamamı muhtemelen hızlı bir şekilde satılacak.

Sony, birkaç ay önce üretimin 2022’den önce normale dönmeyeceği konusunda uyarmıştı. Totoki ise Sony çok daha fazla cihaz ve bileşen satın alsa bile PS5’leri mağaza raflarında tutmanın zor olduğunu söylüyor.