Anasayfa Haber ADATA, DDR5 RAM’lerini Tanıttı: 12600 MHz’e Ulaşabiliyor

ADATA, DDR5 RAM’lerini Tanıttı: 12600 MHz’e Ulaşabiliyor

Yakında piyasaya çıkacak olan ADATA markalı bellekler, iki farklı kategoride 8400 MHz ve 12600 MHz gibi yüksek hızlara erişebilecek.

ADATA ve şirketin alt markası XPG, Xtreme Innovation etkinliğiyle birlikte yeni nesil DDR5 RAM’lerini piyasaya sundu. Yeni bellekler, hız aşırtma desteği ve muazzam veri aktarım hızlarıyla geliyor.

Üretici DDR5 bellek serisini iki kategoriye ayıracağını söylüyor. Bunlardan ilki, standart tüketicilere yönelik olacak ve mevcut DDR4 belleklerden %164’e kadar daha hızlı olan 8400 Mbps’ye varan hızlar sunacak. Bellek kitkerl 1.1V’de çalışacak ve 64 GB’a kadar kapasiteye ulaşacak.

ADATA öte yandan XPG serisi ile donanım meraklılarını ve hız aşırtmacıları hedefliyor. Şirket, bu belleklerle tam 12600 Mbps’ye kadar aktarım hızları vadediyor. Yeni RAM’lerin kalıp üstünde ECC desteğiyle birlikte 1.1V-1.6V arasındaki voltajlarda çalışması muhtemel. Ek olarak, çok daha performanslı bu ürünlerin yıl sonuna kadar satışa çıkmayacağını belirtelim.

Sunumda hem RGB hem de RGB’siz olarak satışa çıkacak DDR5 CASTER kitler sergilendi. Bu modüller, 32 GB’a kadar kapasite ve 7400 Mbps’e varan hızlarla listeleniyor. Ancak ADATA, 64 GB’a kadar kapasitelerle 8400 Mbps hızlara ulaşan belleklerin geleceğini de doğruladı.

Bizleri heyecanlandıran yeni DDR5 RAM’lerin fiyatlandırmaları henüz yapılmadı ve hangi tarihte raflarda olacağını bilmiyoruz. 2021 yılının ikinci yarısında çok daha fazla bilgi ve yeni model göreceğiz.