Anasayfa Haber Sony, Özel Bir Konferansta PS5 VR Cihazını Tanıttı

Sony, Özel Bir Konferansta PS5 VR Cihazını Tanıttı

PS5 VRR Desteği

PS5 VR Headset’in HDR OLED ekran ve AAA oyun desteği ile geleceği bildiriliyor.

VR yani Sanal Gerçeklik, bir oyun içinde gerçek dünya ortamını simüle ettiği ve sürükleyici bir deneyim sunduğu için gün geçtikçe popülerlik kazanmaya devam ediyor. Oculus ve HTC gibi markalar, VR pazarında kayda değer bir varlığa sahip. Sony de bu pazardaki varlığını sürdürebilmek için PS VR cihazını yenileme çalışmalarına devam ediyor.

PS5’in bir süredir satışta olmasıyla birlikte, önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi beklenen PS5 VR hakkında çeşitli söylentiler de dolaşmaya devam ediyor. Aslında Sony, bu yılın başlarında PS5 VR için yeni nesil kontrol cihazlarını sergilemişti. Bununla birlikte, Sony’nin VR başlığının 4K çözünürlüklü ekrana, göz izleme ve dokunsal geri bildirime sahip olabileceğini iddia eden raporlar da bulunmaktaydı.

Yeni ortaya çıkan bilgiler ise Sony’nin yakın zamanda geliştiricilere PS5 VR hakkında bilgi vermek üzere düzenlediği özel bir konferansın raporlarından elde ediliyor. Bu brifingden sızdırılan bilgiler, bize PS5 VR’dan neler bekleyebileceğimiz konusunda daha fazla fikir sunmakta. PSVR Without Parole YouTube hesabı tarafından yayınlanan bir video da bahsi geçen konferanstan sızan bilgileri vurguluyor.

PS5 VR Headset

Buna göre, PS5 VR’ın göz başına 2000×2040 piksel yani birleştirildiğinde 4000×2040 piksele denk gelen bir ekran çözünürlüğüne sahip olması bekleniyor. Başlık ayrıca, göz izleme desteğine de sahip olduğu söyleniyor. Görünüşe göre cihaz, “Yeni Nesil VR” anlamına gelen “NGVR” kod adıyla anılmakta. Ürünün gerçek adı ise henüz belli değil. PS5 VR’ın bununla birlikte, HDR destekli bir OLED ekranla gelebileceği ve 110 derecelik bir görüş açısına sahip olabileceği de söyleniyor.

PS5 VR Controller

Yeni kontrolörlerin, tutulduğunda tam konumlarını belirlemek adına parmaklar için dokunmatik kapasitif sensörlere sahip olacağı da bildirilmekte. Görünüşe göre Sony, PS5 VR için AAA başlıklarını almak için de çalıştıklarını belirtmiş.

Son olarak PS5 VR’ın henüz piyasaya sürülmeye hazır olmadığını belirtelim. Sony, VR başlığını muhtemelen önümüzdeki yılın ikinci yarısı piyasaya sürmeyi planlıyor.