Anasayfa Haber Intel DG2 Ekran Kartları, Yaklaşan NUC 12 Mini PC’lerde Kullanılabilir

Intel DG2 Ekran Kartları, Yaklaşan NUC 12 Mini PC’lerde Kullanılabilir

Önümüzdeki NUC mini bilgisayarlar, Serpent Canyon kod adıyla ve Xe-HPG mimarili DG2 ekran kartlarıyla gelebilir.

Beast Canyon kod adlı Intel NUC 11 Extreme satışa çıkalı henüz kısa bir zaman oldu. Ancak Intel, bir sonraki NUC üzerinde şimdiden çalışmaya başladı ve NUC 12 serisine ait olduğu iddia edilen özellikler paylaştı.

Sızıntı yapan Weibo kullanıcısı, yeni mini bilgisayarların Serpent Canyon kod adıyla gelebileceğini söylüyor. Bu arada sızdırılan tüm verilerin doğruluğundan emin olmadığımızı belirtelim. Ayrıca doğru olsa bile tasarım ve teknik özellikler ilerleyen günlerde değişebilir.

Görsele bakarsak, ilginç bir şekilde Intel’in yaklaşmakta olan Xe-HPG DG2 harici ekran kartlarının NUC 12’de kullanılacağı görülüyor. Burada sırasıyla 8 GB, 12 GB ve 16 GB GDDR6 belleğe sahip ekran kartlarını görüyoruz. Ek olarak bu kartlar, muhtemelen 12. nesil Alder Lake ailesine ait olan Core i5 ve Core i7 işlemcilerle birlikte listelenecek. Bellek konfigürasyonları ise DG2 söylentileriyle uyumlu diyebiliriz.

Alder Lake’in hem DDR4 hem de DDR5 RAM’i desteklediği söyleniyordu. Görünüşe göre Intel, NUC 12 Enthusiast ile ilk seçeneği kullanacak. Mini bilgisayar, 1.2 V’ta 64 GB’a kadar DDR4-3200 belleği desteklemek için iki SO-DIMM DDR4 bellek yuvasına sahip. Depolama tarafında ise iki PCIe 4.0 x4 ve bir PCIe 3.0 x4 M.2 2280 yuvası var. Ayrıca Optane Memory M10 ve H10 desteği de mevcut.

Son olarak sızıntıda 2.5 Gigabit Ethernet desteği, Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5 bağlantısı, çift Thunderbolt 4 bağlantı noktası ve altı standart USB 3.1 Gen 2 bağlantı noktası sunulacağı söyleniyor. Yeni nesil NUC 12 ailesi, 2022 yılı içerisinde piyasaya sürülecek.