Anasayfa Haber Intel, Devasa Bir Fabrika Kurma Hazırlığında

Intel, Devasa Bir Fabrika Kurma Hazırlığında

Intel’in yeni kuracağı kampüs, yarı iletken sektörü için büyük hizmetler verecek ve küçük bir şehir kadar büyük olacak.

Intel, ABD’deki yeni kompleksi hakkında bazı yeni ayrıntıları açıkladı. Intel CEO’su Patrick Gelsinger, yeni fabrikanın kurulacağı kampüsün maliyetinin 60 ile 120 milyar dolar arasında olacağını söylüyor. CEO ayrıca Intel’in kullanacağı gelişmiş üretim teknolojileri için birden fazla tesis kurulacağını belirtti. Bir diğer önemli nokta ise personel alımlarının kolay olması için bir üniversitenin yanına inşa edilecek.

Mavi ekip, IDM 2.0 stratejisinin bir parçası olan yarı iletken merkezinin tam konumuna bu yıl sonuna kadar karar verecek. Pat Gelsinger, fabrikanın şirketin önde gelen üretim süreçlerini kullanarak çipler üreteceğini ve Intel’in EMIB ve Foveros gibi tescilli tekniklerini kullanarak çipleri tek parça haline halinde paketleyeceğini söyledi.

Alder Lake PCIe 5.0

Yeni devasa fabrikanın ilk biriminin hangi üretim teknolojilerini destekleyeceğini bilmiyoruz. Ancak en erken 2024 yılında faaliyete geçeceğine göre, muhtemelen Intel 4 ve Intel 3 üretim teknolojileri kullanılacak. Sonrasında ise daha gelişmiş üretim işlemleri benimsenecek.

Konumundan ziyade planlanan fabrikanın üretim kapasitesi de henüz bilinmiyor. Intel’in bir sonraki üretimini iyi gelişmiş altyapıya, yeterli su ve enerji kaynağına sahip bir yerde inşa etmesi gerekiyor. Ayrıca şirket, daha yüksek nitelikli personel için üniversitelerle birlikte büyük şehirlerin yakınında bulunmak istiyor.

Mavi takım, bu yılın başlarında Arizona’daki üretim operasyonlarını ilerletmek için 20 milyar dolar harcama yapacağını açıklamıştı. Görünüşe bakılırsa Intel cephesinde taşlar yerine oturmuş ve birçok sorun çözüme kavuşmuş. Zira şirket, gelecek için çok büyük miktarlarda yatırımlar yapmayı hedefliyor.