Anasayfa Mobil Samsung Galaxy Z Flip 3 5G Fiyatı ve Özellikleri

Samsung Galaxy Z Flip 3 5G Fiyatı ve Özellikleri

Samsung Galazy Z Flip 3 5G bir süredir devam eden söylentilerin ardından Unpacked 2021 etkinliğinde resmi olarak tanıtıldı. Biz de siz değerli takipçilerimiz için hazırlamış olduğumuz bu videoyla beraber Samsung’un yeni nesil katlanabilir telefonun özelliklerine ve tasarımına yakından göz atıyor ve ilk deneyimlerimizden bahsediyoruz.

Samsung Galaxy Z Flip 3, 120Hz Dinamik AMOLED 2X ekranı ve 5G desteği ile ön plana çıkıyor. Peki, Samsung Galaxy Z Flip 3 5G fiyatı ve özellikleri ile kullanıcılara neler sunuyor? İşte karşınızda Samsung’un yeni nesil katlanabilir akıllı telefonu!

Samsung Galaxy Z Flip 3 5G – Ekran Özellikleri

Hatırlayacağınız gibi Samsung, geçtiğimiz yılki Unpacked etkinliğinde Snapdragon 865 Plus işlemcili Galaxy Z Flip 5G modelini lanse etmişti. Bu modelde işlemci dışında pek bir yükseltmeye imza atmayan Samsung, bu yılki Unpacked etkinliğinde yeni Galaxy Z Flip 5G modelini görücü karşısına çıkarttı. Galaxy Z Flip 3 5G adıyla lanse edilen model, serinin bir önceki modeline kıyasla ciddi geliştirmeleri beraberinde getiriyor.

Bu yükseltmelerden ilki ekran tarafında gözümüze çarpıyor. Serinin yeni modeli her ne kadar Galaxy Z Flip 5G’de olduğu gibi 6.7 inç büyüklüğündeki bir ekrana sahip olsa da, bu ekran 120Hz tazeleme hızının yanı sıra 900 nit tipik ve 1200 nit’te maksimum parlaklık değerleriyle ön plana çıkıyor. Aynı zamanda 425 ppi piksel yoğunluğu değerine ev sahipliği yapan bu ekran 2640 x 1080 piksel çözünürlük değerine de sahip.

Ancak, kapak ekranına gelindiğinde işler değişiyor. Burada selefine kıyasla daha büyük bir ekrana yer veren Samsung, kapak ekranının da boyutunu 1.1 inç’ten 1.9 inç’e kadar genişletti. Bu güncelleme sadece ekran boyutuyla da sınırlı değil. Yapılan bu güncelleme sonucunda yeni modelle beraber kapak ekranının çözünürlüğü de 300 x 112 pikselden 512 x 260 piksele kadar yükseldi.

Kapak ekranının büyümesi de bildirimlerin daha rahat bir şekilde okunmasına yardımcı olurken, aynı zamanda özçekimler sırasında harici kameraları kullanırken de kamera takibini yapmada da oldukça kolaylık sağlıyor.

Samsung Galaxy Z Flip 3 5G – Donanım ve Kamera

120Hz’lik ekranıyla adından söz ettiren Galaxy Z Flip 3 5G’nin kalbinde de 5 nm fabrikasyon süreciyle üretilen Snapdragon 888 işlemcisi yer alıyor. Bu işlemciye de 8 GB RAM ve 128/256 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Bunlara ek olarak yeni nesil katlanabilir telefonda 15W hızlı şarj destekli 3.300 mAh kapasiteli bir batarya da mevcut.

İşlemci ve pil konusunda bazı geliştirmelere ev sahipliği yapan telefonda geniş ve ultra geniş kameralar için de iki adet 12 MP’lik sensöre yer veriliyor. Bunun haricinde ekranın üzerinde de 10 MP’lik bir kamera sensörü bizleri karşılıyor Bu arka kameralarda 10 kata kadar dijital yakınlaştırmayı desteklerken, ayrıca HDR10+ video kaydına da destek sunuyor.

Samsung Galaxy Z Flip 3 5G Fiyatı

Dört farklı renk seçeneğine de ev sahipliği yapacak olan Samsung Galaxy Z Flip 3 5G fiyatı da 999.99 dolardan başlıyor.