Anasayfa Haber Xbox Cloud Gaming Hizmeti, Windows Uygulamasına Geldi

Xbox Cloud Gaming Hizmeti, Windows Uygulamasına Geldi

Bu zamana kadar PC tarayıcılarında çalışan oyun akış hizmeti, artık Xbox uygulaması üzerinde çalışacak.

Microsoft, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bulut oyun servisi Xbox Cloud Gaming’in bugünden itibaren Xbox Windows uygulamasında yer alacağını duyurdu. Xbox Cloud Gaming, ilk olarak Haziran ayının sonlarında PC’de kullanılabilir durumdaydı ancak yalnızca web tarayıcısı üzerinde çalışıyordu. Artık Game Pass oyunlarına göz atmak ve oynamaya başlamak için Xbox uygulamasını kullanabilirsiniz.

Cloud Gaming beta, Xbox Insider üyelerine ve Game Pass Ultimate aboneleri için şu an Xbox uygulamasında mevcut. Ayrıca bu hizmet şu anda ABD, Kanada ve İngiltere dahil olmak üzere toplam 22 ülkede kullanılabiliyor. Elbette ilerleyen zamanlarda ülkemiz ve farklı ülkeler için de genişleme yapılacak.

Cloud Gaming ayrıca şu anda Bluetooth veya USB üzerinden bağlanan bir kontrolcü gerektiriyor olsa da muhtemelen gelecekte klavye ve fare desteği sunacak.

Platform üzerinden oynanan oyunlar, özelleştirilmiş Xbox Series X donanımı çalıştıran veri merkezlerinden 1080p çözünürlükte ve 60 FPS’te yayınlanıyor. Öte yandan daha önce oynadığınız herhangi bir oyundaki kayıt dosyalarını kullanabiliyorsunuz. Örneğin masaüstünüzde Doom Eternal’ın bir kısmını tamamladıysanız, Xbox uygulamasında buluttan bir dizüstü bilgisayara aktarabilir ve kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Şu an beta sürümünü denemek için Xbox Insider programına katılmanız gerektiğini bir kez daha hatırlatalım. Microsoft, oyun akış hizmetinin ne kadar süre beta programında kalacağını belirtmedi.