Anasayfa Mobil Huawei Watch 3 Pro İncelemesi

Huawei Watch 3 Pro İncelemesi

Bu videomuzda HarmonyOS işletim sistemli Huawei Watch 3 Pro akıllı saat modelini derinlemesine inceliyoruz.

Huawei Watch 3 Pro incelemesi ile siz değerli okurlarımızın karşısındayız. Sizler için hazırlamış olduğumuz bu inceleme videosunda Huawei Watch 3 Pro fiyatı ve özellikleri gibi önemli başlıkların haricinde HarmonyOS işletim sistemli akıllı saat modelinin nasıl bir kullanıcı deneyimi sunduğundan da bahsediyoruz. İşte karşınızda Huawei Watch 3 Pro inceleme videosu!

Huawei Watch 3 Pro İncelemesi – Tasarım ve Ekran

Huwaei Watch 3 Pro’nun ön plana çıkan teknik özelliklerinden bahsetmeden önce, dilerseniz söz konusu akıllı saat modelinin şık tasarımından kısaca bahsedelim. Huawei’nin kısa bir süre önce Türkiye’de de satışa sunduğu akıllı saat modeli, birinci sınıf titanyum gövde ve 22 mm standart deri bir kayışla beraber geliyor.

Malzeme kalitesi açısından son derece premium bir havaya ev sahipliği yapan Watch 3 Pro oldukça lüks görünüyor. Lüks saat görünümde olan akıllı saat kola takıldığında biraz ağırlığını hissettirse de Watch 3 Pro’nun kayış olmadan sadece 63 gram ağırlığında olduğunu da belirtelim.

Klasik dairesel bir tasarıma sahip olan akıllı saat ayrıca ince elenip sık dokunmuş çerçeve detayları da adından söz ettiriyor. Her detayıyla özenle hazırlanmış olan bu çerçeveleri de safir camdan oluşan 1.43 inçlik bir ekran tamamlıyor.

Ekrandan bahsetmişken safir cam sayesinde çizilmelere ve darbelere karşı ekstra olarak dayanıklılık gösteren 1.43 inçlik bu renkli AMOLED ekran, 466 x 466 piksel çözünürlük 1000 nit parlaklık ve 326 ppi piksel yoğunluğu değerlerine de sahip.

Cihazın tasarım detaylarına değinmeye devam edecek olursak, akıllı saatin yan tarafında yer alan taç düğmesinin de titanyum bir malzemeden yapıldığını gözlemliyoruz. Bunun gibi ince detaylar Watch 3 Pro’nun tasarımı daha da özel kılarken taç düğmesinin yan tarafında yer alan minik ‘’Huawei Watch’’ yazısı da oldukça hoş durmuş.

Söz konusu bu taç düğmesi de kaydırma gibi işlevsellikleri yerine getirmemizde yardımcı olurken, aynı zamanda normal bir düğme olarak da çalışıyor. Ancak, taç düğmesiyle kaydırmaya alışmak biraz zaman alabiliyor.

Bunun dışında akıllı saatin yan tarafında yer alan ikinci düğme de kullanıcıların direkt olarak Egzersiz menüsüne gitmesine yardımcı oluyor. Fakat isterseniz bu düğmenin işlevselliğini saat ayarları üzerinden değiştirebiliyorsunuz. Örneğin söz konusu bu düğmeyi Müzik, Kişiler ve hatta AppGallery’e doğrudan erişebilecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

Huawei Watch 3 Pro İncelemesi – Yazılım

Huawei’nin Watch GT 2 Pro’nun ardından yapmış olduğu en büyük yükseltmenin HarmonyOS işletim sistemi olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Yeni nesil akıllı saat modeliyle birlikte Android işletim sistemine veda ederek kendi geliştirmiş olduğu HarmonyOS 2.0 işletim sistemine geçiş yapan Huawei, kullanıcılara üst düzey bir akıllı saat deneyimi de sunmayı hedefliyor.

Akıllı saatin HarmonyOS işletim sistemine entegre edilmesinin ardından bizleri sanal asistan Celia karşılıyor. Söz konusu sanal asisten şimdilik belli başlı dilleri destekliyor. Bu sanal asistanı kullanabilmeniz için de Watch 3 Pro’nun Wi-Fi, Bluetooth veya eSIM yardımıyla internete bağlı olması gerekiyor.

Aynı zamanda Grid Launcher ana ekran tasarımıyla kutudan çıkan Watch 3 Pro, bu ana ekran tasarımı sayesinde akıcı bir kullanıcı deneyimi de sunuyor. Bu ana ekran üzerinden kullanıcıların akıllı saatine yüklemiş olduğu tüm uygulamaları bir arada görmesine yardımcı olan Huawei, böylece kullanıcıların istediği uygulamaya da hızlı bir şekilde erişebilmesine imkan tanıyor.

Bunun dışında HarmonyOS 2.0 ile cihazlar arasında tutarlı bir etkileşim deneyimi sunan WATCH 3 Pro, bulut üzerinden çevrimiçi müzik akışı ve çalma listelerini senkronize etme özelliklerinin yanı sıra, telefon üzerinden açıldıktan sonra saat üzerinden Petal Maps yönergeleri de alınabiliyor.

Huawei’nin yeni nesil akıllı saati ayrıca 100’den fazla egzersiz moduna yüksek hassasiyetli vücut ısısı sensörüne, düşme algılama ve yardım uyarısı sunan profesyonel bir sağlık ve antrenman asistana, ev sahipliği yapıyor. Bunlara ek olarak Watch 3 Pro Kalp atış hızı, SpO2, uyku kalitesi ve basınç özellikleri kullanıcıların sağlık durumları hakkında da güncel kalmalarını sağlıyor. Akıllı saat ayrıca, 15’i profesyonel olmak üzere, 100’den fazla egzersiz modu ile geliyor.

Huawei Watch 3 Pro İnceleme – Bağlantı Özellikleri

Tüm bu detayları geride bırakıp gelelim Watch 3 Pro’nun bağlantı özelliklerine. HarmonyOS işletim sisteminin ardından özellikle ekosistem konusunda ciddi atılımlara imza atan Huawei, Watch 3 Pro’nun bağlantı özellikleri tarafında da oldukça zengin bir çeşitliğe yer veriyor.

Bu sayede akıllı saatin çevre ile etkileşimini üst seviyeye çıkartan firma, Watch 3 Pro’da Wi-Fi desteğine de yer veriyor. Küresel pazarlarda da NFC desteğiyle birlikte satın alınabilen akıllı saat, eSIM yardımıyla tıpkı bir akıllı telefon gibi bağımsız olarak da kullanılabiliyor. Bunun dışında saatte çift kanallı GPS desteği de bulunuyor. Bu da özellikle konum ve konuma takipli uygulamaların akıllı saat üzerinde kullanımını daha da kolaylaştırıyor.

Huawei Watch 3 Pro Pil Ömrü

Bildiğiniz gibi Huawei, giyilebilir cihazların pil ömrüyle dikkat çeken bir marka. Bu geleneğini Watch 3 Pro modelinde de devam ettiren teknoloji devi, Watch 3 Pro’nun 790 mAh’lik bataryası ile kullanıcılara ortalama olarak 21 güne kadar bir pil ömrü vaat ediyor.

Kutudan manyetik 10W kablosuz şarj cihazı çıkan Watch 3 Pro, hemen hemen her Qi şarj cihazıyla da rahat bir şekilde şarj edilebiliyor. Bir akıllı saate göre devasa diyebileceğimiz bir batarya kapasitesine sahip olan bu akıllı saatin 790 mAh’lik pili de 10W kablosuz şarj ile yaklaşık üç saatte yüzde 0’dan yüzde 100’e kadar şarj olabiliyor. Firmanın diğer ürünlerine kıyasla şarj süresi biraz uzasa da, bu pil HarmonyOS işletim sisteminin başarılı optimizasyonu sayesinde oldukça uzunca bir süre dayanıyor.

Ancak, aktif kullanıma gelindiğinde de bu değer 21 günden ortalama 5 güne kadar düşüyor. Bunun için de cihazın Wi-Fi ve Bluetooth bağlantısının 7/24 açık olması gerekiyor.

Huawei Watch 3 Pro incelemesi
Huawei Watch 3 Pro incelemesi

Sonuç

Genel anlamda şık tasarımı ve premium görünümüyle beğenimizi kazanan Huawei Watch 3 Pro, Watch GT 2’nin beğenilen tüm yanlarını bünyesinde barındırıyor. Bu açıdan özellikle başarılı bir akıllı saat olan Watch 3 Pro, uzun pil ömründen ziyade HarmonyOS işletim sistemiyle kullanıcılara oldukça kaliteli akıllı saat deneyimi sunuyor.

Ekosistem konusunda da gayet iyi işler çıkartan Watch 3 Pro’yu diğer Huawei ürünleriyle de oldukça uyumlu bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Bunun dışında performans konusuna da yüzlerimizi güldürmeyi başaran Watch 3 Pro, HiSilicon Hi6262 işlemci, 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanıyla da beklentileri rahatlıkla karşılıyor.

Tüm bu özellikleriyle ön plana çıkan Huawei Watch 3 Pro’nun fiyatı da Huawei Online Mağaza’da 5.699 TL olarak listeleniyor.