Anasayfa Haber Windows 11 Insider Önizlemesi 22000.132 Yayınlandı

Windows 11 Insider Önizlemesi 22000.132 Yayınlandı

Yeni Windows 11 Insider Önizlemesinde halen Android uygulama desteği bulunmuyor.

Microsoft dün gece Windows Insider Programının Geliştirme ve Beta kanallarına sunulan yeni bir Windows 11 Insider Önizleme derlemesini kullanıcılara sundu. Şirket, kendi web sitesinden yayınladığı blog gönderisi ile değişikliklerden bahsediyor. Yeni sürümle birlikte duyurulan değişiklikler iki alt başlık altında incelenebilir. Bunlardan ilki, Microsoft Teams Chat’in artık Beta kanalındaki Insider’lara da sunulması. Geliştirme kanalı kullanıcıları bir süredir bu özelliğe sahipti ancak Beta kanalındaki Insider’lar için önemli bir yenilik olduğunu söylemek mümkün.

MicrosoftTeamsChat

Microsoft, blog gönderisinde yeni özelliği şöyle duyurmuş; “Microsoft Teams Chat artık Beta kanalında Windows Insider’lar için kullanılabilir. Ayrıca, beklediğiniz birçok özellikle birebir veya grup sesli ve görüntülü aramayı kullanıma sunmaya başlamaktan heyecan duyuyoruz. Toplantılar oluşturabilir ve toplantılara katılabilirsiniz. Mikrofonunuzu ve kameranızı açıp kapatabilir ve cihaz ayarlarıyla tercih ettiğiniz hoparlörleri, mikrofonu ve kamerayı seçebilirsiniz. Toplantı bilgilerini ve seçeneklerini yönetebilirsiniz. Ekranınızı paylaşabilir, katılımcıların listesini görebilir, lobiden toplantı katılımcıları kabul edebilir, sohbet edebilir ve galeri görünümünde kişilerin videolarını görebilirsiniz. Bu deneyimi, büyüyen bir insan ağına getirmekten heyecan duyuyoruz!”

Yeni derleme ile birlikte sunulan değişikliklerden diğeri ise Ekran Alıntısı Aracı, Hesap Makinesi, Posta ve Takvim uygulamalarının tasarımlarında göze çarpıyor. Ancak bu yenilikler henüz Geliştirme kanalı için mevcut. Şirket, bu özellikler için de ayrı bir blog gönderisi oluşturmuş. Bloga göre, Windows 11’de yer alan Snipping Tool ve Snip&Sketch uygulamaları bir uygulamada toplanıyor. Microsoft, her iki uygulamanın en iyi deneyimlerini temsil eden yeni bir Snipping Tool uygulamasını tanıtmış.

SnippingTool

Yeni derlemede yer alan düzeltmeler ise şu şekilde listeleniyor;

Arama:

  • Görev Çubuğu’ndaki Arama simgesinin üzerine gelindiğinde görüntülenen son aramalar listesinin beklenmedik bir şekilde boş olduğu bir senaryoyu ele almak için bazı çalışmalar yapıldı.

Widget’lar:

  • Widget panosundan bağlantı başlatmanın, uygulamaları her zaman ön plana çağırmaması sorunu düzeltildi.
  • Görev Çubuğu’ndaki Widget simgesine tıklandığında widget, doğru monitörde açılacak.

Windows Korumalı Alanı: 

  • Görev Çubuğu artık Windows Sandbox’ın içinde art arda kilitlenmiyor.

Diğer:

  • Önceki sürümde geri dönmeye çalışırken bazı Insider’ların hata kontrolü yaşamaısna neden olan sorun düzeltildi.
  • Bazı oyunların, Enter tuşuna bastıktan sonra yanıt vermemesine neden olan sorun giderildi.
  • “Kullanılan konum” gösterge simgesinin olması gerektiği halde Görev Çubuğu’nda görünmemesine neden olan sorun düzeltildi.