Anasayfa Haber Intel, Arc GPU Markasını Duyuruldu

Intel, Arc GPU Markasını Duyuruldu

Intel Arc

Intel, Arc markası ile NVIDIA ve AMD karşısına yeni bir rakip çıkarıyor.

Intel, birden fazla nesli kapsayacak ve donanım, yazılım ve hizmetler de dahil olmak üzere bir dizi ürünü kapsayacak Arc adlı yeni bir grafik teknolojisi markasını duyurdu.

Duyuru, Intel Arc ürün özelliklerinin oynadığımız oyunları nasıl geliştirebileceğini gösteren bir video içeren Intel’in kendi web sitesi üzerinden yapıldı. Bu özellikler arasında gölgeleme, gerçek zamanlı ışın izleme ve inanılmaz derecede ayrıntılı resimler için AI süper örnekleme yer alıyor. Ayrıca, 4K video yükseltme de desteklenecek.

İlk Intel Arc GPU’lar 2022 ilk çeyrekte piyasaya sürülecek. Kod adı Alchemist olan ilk ürün dalgası, ürünün ışın izleme gibi gelişmiş grafik özelliklerini daha verimli bir şekilde hesaplamasına yardımcı olan Intel Xe-HPG mikro mimarisini temel alacak. Alchemist’in yerini alacak gelecekteki kod adları arasında Battlemage, Celestial ve Druid yer alıyor.

Intel Başkan Yardımcısı Roger Chandler, Intel Arc duyurusu hakkında şunları söyledi: “Bugün, birkaç yıl önce başladığımız grafik yolculuğunda önemli bir anı işaret ediyor. Intel Arc markasının lansmanı ve gelecek donanım nesillerinin ortaya çıkması, Intel’in her yerdeki oyunculara ve içerik oluşturuculara derin ve sürekli bağlılığını ifade ediyor. Bu ürünler bir sonraki yılın başlarında piyasaya çıktığında birinci sınıf ve sorunsuz deneyimler sunmamızı sağlamak için inanılmaz işler yapan ekiplerimiz var.”

Intel’in harici GPU alanına girmesi tam olarak bir sürpriz değil. Şirketin bir süredir üst düzey bir grafik çözümü üzerinde çalıştığı uzun süredir konuşuluyor ve daha fazla söylenti, GPU’ların CES 2022 etkinliğinde piyasaya sürülebileceğini iddia ediyor.