Anasayfa Haber Samsung Galaxy S22 Serisinin Bazı Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı

Samsung Galaxy S22 Serisinin Bazı Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı

Samsung Galaxy S22 özellikleri

Ice Universe tarafınca son yayınlanan raporla birlikte Samsung Galaxy S22 serisinin bazı temel özellikleri ortaya çıktı.

Geride bıraktığımız hafta düzenlenen Galaxy Unpacked etkinliğinde Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3‘ü tanıtan Güney Koreli teknoloji devi, şimdi de Samsung Galaxy S22 serisine odaklanmış durumda. Önümüzdeki yılın başlarında tanıtılacağı ön görülen yeni nesil amiral gemisi modelleri için heyecanlı bekleyiş devam ederken, kısa bir süre önce sektörün güvenilir kaynaklarından biri olan Ice Universe, Samsung Galaxy S22 özellikleri hakkında önemli bir rapor yayınladı.

Yayınlanan bu raporla birlikte Galaxy S22 serisinin temel donanım özelliklerini detaylandıran Ice Universe, ayrıca Samsung’un S22 ile beraber tasarım konusunda da bazı önemli değişikliklere imza atacağını söyledi.

Ice Universe tarafınca servis edilen teknik özelliklere bakacak olursak, S22’nin 6.01 inç, S22 Plus’ın 6.55 inç ve S22 Ultra’nın da 6.81 inçlik bir ekranın üzerine inşa edilebileceğini görüyoruz. Hatırlayacağınız üzere Samsung, geçtiğimiz yıl piyasaya sürmüş olduğu S21 modelinde 6.2 inç, S21 Plus’da 6.7 inç ve S21 Ultra’da da 6.8 inçlik bir ekran paneline yer vermişti.

Bunun yanı sıra yine paylaşılan raporda tüm Galaxy S22 modellerinin 120Hz ekran yenileme hızına sahip olan panellerin üzerine inşa edileceğine de dikkat çekiliyor. Ancak, raporda serinin sadece Ultra modelinin QHD+ çözünürlüğe ve dinamik yenileme hızına bağlı olarak daha iyi bir pil ömrü yönetimine imkan tanıyan LTPO panelle birlikte geleceğinin de altı özellikle çiziliyor.

Samsung Galaxy S22 serisi özellikleri

Kamera bölümüne geçtiğimizde de bizleri Galaxy S22 ve S22 Plus’da 3x optik zoomlu 12MP telefoto lens ve 12 MP ultra geniş açı kamerayla birlikte 50 MP 1/1.55 inçlik ana kamera sensörleri karşılıyor.

Öte yandan S22 Ultra’nın üç adet 12 MP’lik yardımcı sensörü bünyesinde barındırması beklenmekte. Söz konusu 12 MP’lik kameraların da 3x optik zoomlu telefoto, 10x optik zoomlu bir periskop, ultra geniş açı şeklinde sıralanacağı tahmin ediliyor. Bu kameraların da 108 MP’lik bir ana kamera sensörüne eşlik edeceği dile getiriliyor.

Ayrıca servis edilen bilgilerde S22 serisinin pil kapasiteleri de net bir şekilde gözler önüne serilmiş. Bu doğrultuda S22 ve S22+’daki pil kapasiteleri sırasıyla 3.800 mAh ve 4.000 mAh şeklinde sıralanıyor. Serinin tepe modelinde de pil kapasitesi 5.000 mAh’e kadar çıkmış. Bu konuda ufak bir kıyaslama yapacak olursak, S22 serisinin S21 serisine kıyasla daha küçük kapasiteli bataryaları bünyesinde bulundurabileceğini söyleyebiliriz.

Bunlara ek olarak da yine yayınlanan raporda, S22 serisinin satışa sunulacağı bölgeye göre Exynos 2200 ve Snapdragon 898 işlemcisinden güç alacağı belirtiliyor. Birçok teknik özelliği sızdırılan S22 serisinin çıkış tarihi hakkında henüz net bir bilgi paylaşılmadı. Ancak şirkete yakınlığıyla bilinen kaynaklar Samsung’un S22 serisini Ocak 2022‘de piyasaya sürmeyi planladığını ifade ediyorlar.