Anasayfa Haber Xbox Series X İçin Yüksek Çözünürlüklü Kullanıcı Arayüzü Test Ediliyor

Xbox Series X İçin Yüksek Çözünürlüklü Kullanıcı Arayüzü Test Ediliyor

Xbox Series X Arayüzü

Microsoft, Xbox Series X sahiplerini yüksek çözünürlüklü kullanıcı arayüzüne kavuşturacak.

Xbox Series X, birçok oyunu 4K çözünürlükte ve saniyede 120 kareye kadar işleyebiliyor. Öte yandan, Xbox Series X oyun konsolunda kullanıcı arayüzü olarak da bilinen arayüz, yalnızca 1080p olarak işleniyor. Modern 4K ekranlarda menüdeki metin ve görüntüler bulanık göründüğü için bu biraz rahatsız edici olabiliyor. Yani Menünün sergilenen oyunun netliği ile eşleşmemesi pek de şık gözükmüyor.

Buna karşılık PlayStation 5, 4K kullanıcı arayüzünün yanı sıra birçok oyunu performansı etkilemeden 4K çözünürlükte işleme yeteneği sunuyor. Microsoft ise sonunda Xbox Series X sahiplerine daha yüksek çözünürlüklü bir kullanıcı arayüzü sunacak.

Son olarak Xbox Ürün Yönetimi Direktörü Jason Ronald, Twitter üzerinden Alpha – Skip Ahead halkasının bir parçası olan Xbox Series X Insider’ların menünün çözünürlüğünü artıran bir güncelleme alacağını söyledi. Bunun 1440p mi yoksa 4K mı olacağı ise belli değil. Yama notlarında sadece “kullanıcı arayüzü, daha yüksek netlik ve metin okunabilirliği için daha yüksek bir yerel çözünürlükte görüntülenecek” yazıyor.

Bu arada Xbox Series S kullanıcıları için kullanıcı arayüzünde çözünürlük artışı gibi değişen bir durum olmayacak. Bu sadece Xbox Series X sahipleri için sunulacak. Test başarılı olursa ve öngörülemeyen herhangi bir sorun olmazsa, önümüzdeki aylarda daha yüksek çözünürlüklü bir menü tüm Xbox Series X sahiplerine sunulmuş olacak.