Anasayfa Haber YouTube Arama Sonuçları İçin Geliştirmeler Geldi

YouTube Arama Sonuçları İçin Geliştirmeler Geldi

YouTube Arama Sonuçları

YouTube arama sonuçları artık kullanıcılara çok daha fazla kolaylık ve detay sunacak.

YouTube, arama yaptıklarında kullanıcılara gösterdiği sonuçları iyileştirdiğini duyurdu. İlk değişiklik, video bölümlerinin arama sonuçlarında görüntülenebilir hale getirilmesi. Böylece kullanıcıların ne hakkında olduğunu görmesi için videoyu tıklaması gerekmeyecek. İkinci değişiklik ise diğer dillerde çevrilmiş başlıklar, açıklamalar ve altyazılar içeren videoları getirerek sonuçları daha kapsamlı hale getiriyor.

Mobilde bir arama yaptığınızda, videoya tıklayarak ve sadece videonun ne hakkında olduğunu öğrenmek için reklamları izleyerek zamandan tasarruf etmek için artık videonun bölüm başlıklarını görmek üzere bir açılır düğmeye basabileceksiniz. Bu size videonun izlenmeye değer olup olmadığı konusunda daha iyi bir fikir verebilecek.

Diğer bir değişiklik, diğer dillerdeki içeriği daha kolay bulmanızı sağlayacak ve elde ettiğiniz sonuçları genişletecek. Duruma göre, arama sonuçları daha fazla dile genişletilmeden önce İngilizce içerikle desteklenecek. Altyazılı videolar YouTube’da uzun süredir mevcut olsa da başlıklar ve açıklamalar otomatik olarak çevrilmediği için faydalı bir ekleme olacak.

Son olarak YouTube, Hindistan ve Endonezya’daki mobil cihazların da YouTube’daki Google Arama’dan web sitesi bağlantıları ve diğer biçimlerle arama sonuçları aldığını paylaşıyor. Bunun, insanların YouTube’da bulunmayabilecek bilgileri bulmasına yardımcı olduğu ifade ediliyor. Diğer ülkelere herhangi bir sunum yapmadan önce bununla ilgili geri bildirimlerin görüleceği de bilgiler arasında.

Diğer taraftan Youtube, Shorts videoları çekenlere aylık 10 bin dolara kadar ödeme yapacak.