Anasayfa Haber TeamGroup, 5600 MHz Hıza Ulaşan DDR5 RGB Belleklerini Tanıttı

TeamGroup, 5600 MHz Hıza Ulaşan DDR5 RGB Belleklerini Tanıttı

TeamGroup T-FORCE DELTA RGB DDR5

RGB aydınlatmalı DDR5 bellek kitleri, XMP 3.0 teknolojisi ve 5600 MHz frekans hızlarıyla geliyor.

TeamGroup, DDR5 RAM’leri geliştirme konusunda en istekli şirketlerden biriydi ve yılın üçüncü çeyreğinde satışların başlayacağını aktarmıştık. Şimdi ise RGB aydınlatmaya sahip ilk DDR5 bellekler olan Delta serisi piyasaya çıkıyor.

T-Force Delta RGB DDR5 serisi, kenarlarında yer alan RGB aydınlatmayla birlikte DDR4 Delta serisindeki kendine özel tasarım dilini sürdürmeye devam ediyor. Ayrıca bu seride kullanılan her bir RGB LED’in renkleri ve tepkime hızı bağımsız olarak kontrol edilebiliyor. Bununla birlikte aydınlatma efektlerini özelleştirmek için RGB DDR4 belleklere göre daha fazla özgürlük sağlanıyor.

Yeni nesil DDR5 RGB bellekler, Intel’in yeni XMP 3.0 hız aşırtma teknolojisine destek sunacak. Öte yandan 4.800 MHz’den 5.600 MHz’e kadar ulaşan frekanslarla 16 GB ve 32 GB kapasitelerde bellek kitlerinin hazır olduğunu görüyoruz.

Bunun dışında yerleşik ECC ve voltaj regülatörünü anakarttan DDR5 DIMM’lerin kendisine kaydıran PMIC mimarisi öne çıkıyor. TeamGroup daha önce T-Force Gaming RAM’lerin 2,6V’a kadar voltajlara ulaşabileceğini ve yüksek hız aşırtma potansiyeline sahip olduğunu söylemişti.

T-Force Delta RGB DDR5 RAM serisi, yeni anakartların piyasaya çıkmasıyla birlikte 2021’in dördüncü çeyreğinde raflarda yerini almaya başlayacak. Fiyatlandırma bilgisi henüz paylaşılmadı, ancak geçmiş Elite DDR5 serisi 32 GB 4800 MHz bellekler 300 dolar civarında fiyat etiketine sahipti.