Anasayfa Haber Windows 11 ile Baştan Tasarlanan Paint, Karanlık Modla Geliyor

Windows 11 ile Baştan Tasarlanan Paint, Karanlık Modla Geliyor

Windows 11 Yeni Paint

Windows 11 ile kullanıcı arayüzü modern bir görünüme kavuşuyor. Gelen bilgilere göre Paint gibi yerleşik uygulamalar da bu değişime ayak uyduracak.

Microsoft, Paint uygulamasını Windows 11 için baştan aşağı yeniden tasarlıyor. Şirketin Ürün Sorumlusu Panos Panay, yenilenen uygulamanın nasıl göründüğünü bizlerle paylaştı ve çok yakında Windows Insider kullanıcılarına sunulacağını söyledi.

Yayınlanan videoda araç çubuğu ve menüler de dahil olmak üzere birçok alanın yenilendiğini görebiliyoruz. Ayrıca araçlar artık çok daha kullanışlı görünüyor. Microsoft’un Paint için yazı tipi aracı da artık boyut, hizalama ve daha fazlası için seçeneklerle geliyor. Unutmadan, Paint için karanlık mod desteğinin geldiğini de hatırlatalım.

Geliştirici şirket, geleneksel Paint uygulamasını modernleştirmek ve hatta değiştirmek için tasarlanmış bir program olan 3D Paint’i Windows 10’dan kaldırmaya başlamıştı. Yenilenen Paint uygulamasının Insider’lara ne zaman geleceği tam olarak belli değil. Ancak Panay, “çok yakında” teste açılacağını söylüyor.

22000.132 sürümlü Windows 11 Önizlemesi geçtiğimiz hafta Insider’lar için yayınlanmıştı. Nihai sürümün tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağını tam olarak bilmiyoruz, ancak tüm işaretler Ekim ayını gösteriyor.