Anasayfa Haber Fossil Gen 6 Akıllı Saatler Amazon’da Ortaya Çıktı

Fossil Gen 6 Akıllı Saatler Amazon’da Ortaya Çıktı

FossilGen6

Fossil’in en gelişmiş Wear OS akıllı saatleri Amazon web sitesinde görüldü.

Google’ın en yeni Wear OS 3 güncellemesi şu anda yalnızca Samsung’un Galaxy Watch 4 serisinde mevcut. Ancak bu durum Wear OS 3’ün yalnızca Samsung’a özel olacağı anlamına gelmiyor. Bu yıl içinde yeni nesil Fossil akıllı saatler de piyasaya sürülecek ve bu akıllı saatler de Wear OS 3 çalıştıracak. Piyasaya sürülecek olan Fossil Gen 6 akıllı saatleri ile ilgili söylentiler ortaya çıkmaya devam ederken, bugün erken bir listeleme sayesinde saatler ile ilgili bilgileri çok daha net bir şekilde görüntüleyebiliyoruz.

WinFuture’da yer alan habere göre, Fossil Gen 6 akıllı saatler Amazon Almanya’da listelendi ve hızlı bir şekilde geri kaldırıldı. Bugüne kadar ortaya çıkan bilgilere göre Fossil Gen 6 serisindeki tüm akıllı saatler, Google’ın Wear OS 3 sürümünü çalıştırıyor. Yazılım muhtemelen, Galaxy Watch 4’te bulunan tasarımdan biraz farklı görünecek ve biraz farklı davranacak. Zira Samsung yeni akıllı saatlerini tescilli One UI Watch kaplamasıyla donatmıştı. Yine de Gen 6 akıllı saat sahipleri, yeni YouTube Music uygulaması ve güncellenmiş bir Google Haritalar dahil olmak üzere Google’ın Wear OS 3 uygulamalarının tümüne büyük olasılıkla erişebilecek. Kullanıcılar, bahsedilen uygulamaları yükleyebilmek için 8GB dahili depolama alanına da sahip olacak.

WinFuture, Fossil Gen 6 akıllı saatlerin hepsinin 416×416 net çözünürlükte 1.28 inç OLED ekranlarla donatıldığını söylüyor. Yeni akıllı saatlerde muhtemelen Her Zaman Açık Ekran özelliği de mevcut olacak. Ancak, güç tasarrufu nedeniyle çift ekrandan söz edilmediğini belirtelim. Bununla birlikte, Qualcomm Snapdragon Wear 4100+ yongasının her zaman açık olan ultra düşük güçlü yardımcı işlemcisinden yararlanabilen enerji tasarrufu modu sayesinde, akıllı saatler tek bir şarjla birkaç gün dayanabilecek. Fossil Gen 6 serisi böylelikle, standart Wear 4100 yerine Wear 4100+ platformuyla üretilen ilk akıllı saatler olacak.

Fossil’in yeni akıllı saatleri, yukarıda bahsedilen özelliklerin yanı sıra, kalp atış hızını, oksijen doygunluğunu, adım sayısını ve uyku düzenini takip edebilecek. Ayrıca, konum takibi için yerleşik bir GPS’e sahip olacak. WinFuture tarafından hazırlanan raporda NFC desteğinden ise bahsedilmemiş.

Son olarak Fossil Gen 6 akıllı saatlerin, hem erkekler hem de kadınlar için 42mm veya 44mm kasa boyutlarında satışa sunulacağını belirtelim. Kasaların çoğu, 50 metre derinliğe kadar suya dayanıklı olacak. Kordonlar ise deri, kumaş veya metalden yapılacak. Amazon Almanya’da listelenen akıllı saatler 299€’dan başlayan fiyat etiketine sahipti. Satış tarihi ise 27 Eylül olarak gözüküyordu.