Anasayfa Haber LibreOffice 7.2 Çıktı

LibreOffice 7.2 Çıktı

LibreOffice 7.2

The Document Foundation, LibreOffice 7.2 sürümünün çıkışını duyurdu.

The Document Foundation tarafından LibreOffice 7.2 duyuruldu. Yeni sürüm DOCX, DOC, PPTX ve XLSX gibi Microsoft Office biçimlerini daha iyi desteklemek için birçok birlikte çalışabilirlik geliştirmesiyle birlikte geliyor. Yeni güncelleme ayrıca Apple Silicon için yerel destek ekliyor ancak kararlılık nedenleriyle eski düzene bağlı kalmanız öneriliyor.

Yeni sürüm ayrıca, daha büyük dosyaları açma, DOCX ve XLSX dosyalarını açma, yazı tipi önbelleğe almayı yönetme ve büyük resimler içeren sunumları ve çizimleri açma söz konusu olduğunda birkaç yeni performans iyileştirmesi ile birlikte geliyor. LibreOffice 7.1’de tanıtılan Skia’yı kullanıyorsanız, çizim hızı iyileştirmelerini de fark edeceksiniz.

The Document Foundation’a göre, LibreOffice 7.2 Topluluğu’nun yeni özellikleri, kod taahhütlerinin yüzde 70’i Collabora, Red Hat ve allotropia tarafından istihdam edilen ve tümü TDF’nin Danışma Kurulu ve diğer kuruluşlarda yer alan 51 geliştiriciden gelen 171 katılımcıdan geldi. Diğer yüzde 30 ise 120 bireysel gönüllüden gelmiş durumda.

LibreOffice 7.2 Topluluğu, TDF’nin diğer tüm özgür veya özel yazılımlardan daha fazla olduğunu iddia ettiği 119 farklı dilde yayınlandı. Ofis paketi, dünya çapında 5,4 milyar insanın ana dillerini desteklemekte ve ek olarak 2,3 milyar insan bu 119 dilden birini ikinci dil olarak konuşmakta.

LibreOffice 7.2’yi LibreOffice web sitesinden hemen indirebilirsiniz.