Anasayfa Haber NVIDIA CEO’su, NVIDIA-ARM Satın Alımının Gecikeceğini Kabul Etti

NVIDIA CEO’su, NVIDIA-ARM Satın Alımının Gecikeceğini Kabul Etti

NVIDIA ARM

Teknoloji tarihinde önemli bir yere sahip olan anlaşmanın tamamlanması, çeşitli birçok sebepten dolayı gecikecek.

NVIDIA CEO’su Jensen Huang, yakın tarihli bir röportajında NVIDIA ve ARM arasındaki satın alma anlaşması için beklenen gecikmeleri kabul etti. Huang, The Financial Times‘a verdiği demeçte, “Düzenleyicilerle görüşmelerimiz başlangıçta düşündüğümüzden daha uzun sürüyor, bu durum beklenen zaman çizelgesini zorluyor.” dedi.

NVIDIA patronu ayrıca gecikmenin belirli bir süresinin olmadığını, ancak anlaşmaya güvendiklerini de sözlerine ekliyor. NVIDIA ve ARM’nin sahibi Softbank arasındaki anlaşmanın sonuçlandırılması için bir zaman dilimi belirlendi ve Mart 2022’de sona erecek şekilde kararlaştırıldı. Ancak görünüşe bakılırsa Mart ayında işlemlerin yetişme ihtimali çok düşük. Huang, engelleri ortadan kaldırabilmeleri için bu kadar kısa bir sürenin yeterli olmadığını açıkça dile getiriyor.

Biliyoruz ki bu gecikmelerin ardında bazı düzenleyici kuruluşlar var. Ancak görünüşe bakılırsa suçun bir kısmı da NVIDIA tarafında. Daha önce gelen raporlarda, Temmuz ayında Avrupa Komisyonu’na teslim edilmesi gereken belgelerin sunulmadığı ortaya çıkmıştı. Şu an ilgili kurumlar tatil sezonuna girdi ve NVIDIA’nın en az Eylül ayına kadar beklemesi gerekiyor, dolayısıyla süreç daha fazla uzayacak.

NVIDIA-ARM anlaşması, ilk duyurulduğunda teknoloji dünyasında büyük bir etki yaratmıştı. Öte taraftan ARM’nin kurulduğu Birleşik Krallık’da hükümet tarafından bazı engeller ortaya çıkabileceğinden söz etmiştik. Uzun lafın kısası, ARM satın alımı politik bir hale geldi diyebiliriz. Bu bağlamda İngiltere hükümetinin, ulusal güvenlik sorunları nedeniyle satın alım hakkında daha derin bir inceleme yapacağı söyleniyor.