Anasayfa Haber WhatsApp, 90 Gün Sonra Kaybolan Mesajları Test Ediyor

WhatsApp, 90 Gün Sonra Kaybolan Mesajları Test Ediyor

WhatsApp kaybolan mesajlar

WhatsApp, kaybolan mesajlar özelliği için şimdi de 90 gün seçeneğini ekleyecek gibi gözüküyor.

WhatsApp, Kasım 2020’de kullanıcıların 7 gün sonra kaybolan mesajlar göndermesine izin veren yeni bir özellik sunmuştu. Şimdi ise şirket, 90 gün sonra mesajların kaybolmasına neden olacak benzer bir güncelleme üzerinde çalışıyor gibi görünüyor.

Daha önce popüler mesajlaşma uygulaması, yalnızca bir kez görüntülendikten sonra sonsuza kadar kaybolacak mesajları bir kez görüntüle üzerinde çalıştığını belirtmişti. Benzer şekilde, en son Beta yapısı, mesajların yaklaşık 3 ay sonra kaldırılmasını da sağlayacak 90 günlük kaybolan bir mesaj özelliği getiriyor. Şu an itibariyle bu özellik Android için kullanılabilen Beta sürüm 2.21.17.16’da mevcut. Yani özelliğin herkes için sunulmasına daha zaman var.

WaBetaInfo, kullanıcıların kaybolan mesajlarını özelleştirmelerine olanak tanıyan yeni bir menünün ekran görüntülerini de paylaştı. Bu menü; 90 gün, 7 gün, 24 saat arasında değişen seçenekler sunuyor veya özelliği tamamen kapatıyor.

Şirketin daha geniş kullanıcı tabanına yayınlanmadan haftalar hatta aylar önce özellikleri test ettiği bilindiğinden, bu özelliğin de stabil WhatsApp derlemesi için ne zaman kullanıma sunulacağı belli değil.

Diğer taraftan WhatsApp, sonunda sohbetleri iPhone’dan Android’e aktarmaya izin verecek.