Anasayfa Haber Windows 11 Saat Uygulaması Yenileniyor: Yeni Focus Sessions Özelliği

Windows 11 Saat Uygulaması Yenileniyor: Yeni Focus Sessions Özelliği

Birçok kullanıcı için faydalı olabilecek olan Focus Sessions özelliği, Windows 11 saat uygulamasına entegre olarak geliyor.

Microsoft, geçen haftadan itibaren Windows 11 uygulamaları için bazı güncellemeler yayınlamaya başlamıştı. Insider’lara sunulan güncellemelerde Snipping Tool, Hesap Makinesi, Posta ve Takvim uygulamalarında değişiklikler yapıldı. Şimdi ise Dev Channel üyeleri için sunulan yeni güncellemeyle Saat uygulaması tamamen yenileniyor.

Yeni Saat uygulaması, tamamen değişen görsel tasarımın yanı sıra yeni bir özellik kazanıyor: Focus Sessions (Odaklanma Oturumları). Microsoft, bir işe odaklanmak ve üretkenliği artırma konusunda müşterilerden geri bildirimler aldığını söylüyor. Yeni özellik dijital sağlığa odaklanıyor ve kullanıcılara gündelik hayatta yardımcı olabilmek için tasarlandı.

Özelliklere geçmeden önce, yakın zamanda Windows 11 ile yerleşik olarak gelen uygulamalar için daha fazla yenilik geleceğini hatırlatalım. Microsoft, bu amaç doğrultusunda yıllardır aynı kalan Paint uygulamasını baştan aşağı yenilemişti.

Focus Sessions Özellikleri

Focus timer (Odak Zamanlayıcı)

Hedeflerinize ulaşmak için bir odak oturumu başlatabilirsiniz. Zamanlayıcıya ne kadar zamanımız olduğunu giriyoruz ve gerisini o hallediyor.

Spotify Entegrasyonu

Araştırmalar, sesin başka şeyler tarafından dikkatinizin dağılma olasılığını azalttığını gösteriyor. Focus Sessions ise mükemmel müzikleri/sesleri bulmanıza yardımcı olmak için Spotify ile entegre bir şekilde çalışıyor.

Microsoft To Do ile Görevlerinizi Takip Edin

Odaklanma oturumu sırasında üzerinde çalışmak istediğiniz görevi seçebilir ve bittiğinde tekrar işaretleme yapabilirsiniz. Focus Sessions, Microsoft To Do birlikte çalışıyor ve yapılacak görevleri yönetmenize olanak tanıyor.

Habit Building (Alışkanlık Yaratma)

Bu özellikle birlikte dijital alışkanlıklar oluşturmanıza yardımcı olmak için kendinize günlük hedefler belirleyebilirsiniz.