Anasayfa Haber NVIDIA, 2022 İçin GPU Tedarik Kısıtlamaları Bekliyor

NVIDIA, 2022 İçin GPU Tedarik Kısıtlamaları Bekliyor

NVIDIA, büyük GPU sıkıntısının yakın zamanda bitmeyeceğine işaret ediyor.

Yeşil takım, bu yılın başlarında yaşanan GPU sıkıntısının 2021 yılı boyunca devam edeceği konusunda bir uyarıda bulunmuştu. Şirket şimdi ise tedarik sorunlarının 2022’ye kadar devam etmesini bekliyor. NVIDIA’nın bu haftaki 2. çeyrek mali 2022 kazanç çağrısı hakkında konuşan CEO Jensen Huang, bu hafta için tedarik kısıtlamaları beklediğini söylüyor.

Videocardz tarafından tespit edilen görüşmenin bir bölümüne göre Huang, “Gelecek yılın büyük çoğunluğu için arz kısıtlı bir ortam göreceğimizi tahmin ediyorum” şeklinde konuşmuş. Şirket, uzun vadeli tedarik taahhütlerini güvence altına almayı vaat ediyor. Ancak şu anda küresel bir çip sıkıntısı yaşandığı sırada, talep halen arzdan daha yüksek.

Yine de NVIDIA’nın 2022’ye kadar olan GPU sıkıntısı uyarıları, göründüğü kadar kötü olmayabilir. Zira şirket, hem Avrupa hem de ABD’de bir dizi GPU’sunu son haftalarda daha sık tedarik etmeye başladı. Aynı zamanda AMD’nin RX 6600 XT GPU’ları da son zamanlarda önerilen perakende fiyatlarında veya altında satılıyor. Bu nedenle istenilen GPU’yu almak hala kolay olmasa da kesinlikle işlerin daha iyiye gittiğini söylemek mümkün.

NVIDIA, yaşanan tedarik kıtlığına rağmen bu çeyrekte yıllık yüzde 68 artışla 6,51 milyar dolarlık rekor bir gelir elde etmeyi başardı. Oyun sektörü, NVIDIA’nın toplam gelirinin 3.06 milyar dolarını oluşturuyor. Bu da geçtiğimiz yıla göre yüzde 85’lik bir artışa işaret etmekte. Oyun segmenti bu şekilde gelişirken, yeni Cryptocurrency Mining Processor ise şirketin tahminlerini yerine getiremedi. CMP, şirketin öngördüğü 400 milyon dolara kıyasla yalnızca 266 milyon dolar gelir elde edebiliyor.