Anasayfa Haber NortonLifeLock, Avast’ı Satın Alıyor!

NortonLifeLock, Avast’ı Satın Alıyor!

NortonLifeLock, siber güvenlik devi Avast!’ı satın alıyor.

Norton markalı antivirüs çözümleriyle tanınan NortonLifeLock, son 1 sene içerisinde siber güvenlik devi Avira’dan sonra Avast!’ı da 8 milyar dolara satın alıp bünyesine katıyor. Antivirüs pazarındaki en büyük oyunculardan olan Avast, bundan sonra NortonLifeLock şirketi altında varlığını sürdürecek.

Norton son zamanların en büyük tabiri caizse “antivirüs imparatorluğunu” kurma hevesinde gibi gözüküyor. Ayrıca Avast’ın alt şirketleri olan AVG ve Piriform da dolaylı yoldan artık NortonLifeLock’un olacak.

Bizim tahminimiz, Norton bu hamleyle ücretsiz çözüm pazarında elini bir nebze daha güçlendirecek gibi gözüküyor. Aynı zamanda Avast’ın gizlilik tarafında kullanıcılara sunmuş olduğu çözümlerden de istifade edilip bunların harmanlandığı yeni bir yazılımın da yakın zamanda karşımıza çıkması muhtemel. Satın almalar sonucunda toplamda 500 milyon kullanıcıya sahip olan siber güvenlik devinin eli hem coğrafyalara yayılma anlamında hem de tehdit istihbaratı konusunda da bir hayli güçlenecek diyebiliriz.